Madam ja kotikatu

Tällä viikolla on taas Madamen kotikadulla työskennelty. Catepillarit, kauhakuormaajat, kuorma-autot, kaivurit, mittamiehet, lapiomiehet. Tekemisen meininki on ollut kova ja yli 40 asteen lämpötila on tehnyt siitä haastavan. Viime kuussa Madamen puoleinen katu sai vesiputket. Edellinen olikin vain vesijohto. Ei siis mikään ihme, ettei vettä aina tullut. Tällä viikolla tuli Nawecilta ilmoitus, et sähköt ovat poikki yhden arkipäivän kello kello 9-18 välillä. Madame näki ilmoituksen Facebookissa sattumalta. Illalla ladattiin kaikki sähkölaitteet, jotka voitiin ladata täyteen. Aamulla Madame oli valmiina treeni vaatteissa kello yhdeksän. Kello kymmenenkin uutiset Madam katsoi televisiosta. Sähköt olivat siis edelleenkin päällä. Madam lähti kuntosalille. Siellä ei ollut sähköjä ja eivät edes tienneet, et ovat koko päivän poissa. Madamen tullessa takaisin kotiin katu oli täynnä miehiä työntouhussa. Yllättävää oli, ettei kadulla ollut yhtään Nawecin työntekijöitä. Nawec on siis valtion omistuksessa oleva vesi ja sähkölaitos. Nawec on tunnetusti firma missä mikään ei yleensä toimi. Madamen kotikadulla homma näytti toimivan. Työntekijät olivat konsultointi ja sähköenergia yksityisestä firmasta. Yllätys ei varmaankaan ole, et ulkolaisessa omistuksessa. Perus duunareissa tietysti myös Gambialaisia.
Tuo takimmainen sementtipylväs nostettiin samana päivänä pystyyn. Kiinnitettiin anturoihin, jotka olivat puolentoista metrin syvyydessä pienellä sementtialustalla. Sähkömiehellä oli vain yksi vyö, jonka hän kiinnitti itsensä ja pylvään kanssa yhteen, kun pääsi tikkaiden ylärappuselle. Siellä hän sitten työskenteli. Tietenkin hänellä oli huomioliivi ja raksakypärä. Madame melkein pidätteli hengitystä parvekkeella , ettei kaveri mätkähdä maahan ja betonipylväs kaadu päälle.
Tulevana viikkona jatketaan kadun toisen puolen vesiputkien asennusta. Kaivuu töitä tehdään käsin hakkuulla ja lapiollakin. Kaivurit hoitavat risteysalueita. Näissä hommissa on myös paljon siirtotyöläisiä naapurimaista. Eilen Gambiassa kävi tervehdysmatkalla Senegalin uusi Pressa. Hänhän on koko Afrikan nuorin Pressa, vasta 44-vuotias.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Madamen paluu Suomeen

Madam ja syksy Suomessa

Madam Serrekundassa