Madam lensi Suomeen

Madam lensi Suomeen reilu viikko sitten.
Madam kävi suihkussa Sammonkadulla Tampereella. Söi uusia perunoita ja lohta. Sen jälkeen Madam olikin valmis töihin.
Madamelta aina välillä kysytään millaista se työ on Suomessa. Madam tekee töitä, joka päivä. Työ voi olla päivällä tai yöllä. Työvuoro voi olla myös kerralla 120 tuntia erikoisluvalla. Aktivoimista, rauhoittelua. Rinnalla elämistä arjen iloissa ja suruissa. Välillä voidaan olla mukana lomalla, vaikka Afrikan mantereella. Tai arkisesti taksilla naapuri kaupunkiin syömään ulkogrillille.
Madam pitää työstään juurikin sen monipuolisuuden vuoksi. Ehkä myös Madamen asiakkaat pitävät Madamesta, koska meillä saattaa olla jo yhteistä taivalta jo reippaasti yli 20 vuotta. Tämän viikon kohokohtia ovat olleet kolme erilaista taidenäyttelyä.
Raija Malm Suomenlinnan kirjastossa.
Aleksi Pentikäinen Sanomatalossa. Hän on erittäin monipuolinen ja maailmallakin tunnettu ja palkittu taiteilija. Jyry Siren näyttely löytyy Ipa Kulmakuppilasta. Kalleria kahvila, joka sijaitsee Kallion kaupungin osassa Helsingissä. Ipassa työskentelee kehitysvammaisia ja neurokirjon ihmisiä kahvilan puolella vankalla ammattitaidolla. Jyry Siren tekee myös valokuvista muotokuvia. Madamelle oli myös uusi tuttavuus Suomenlinnan Lelumuseo. Lelumuseo sijaitsee Venäjän vallan aikaisessa pitsihuvilan pohjakerroksessa. Tänään Tove Janssonin ja Suomalaisen taiteen päivänä Madam kerkisi pysähtyä ja uittaan varpaitaan hetken Itämeressä.
Ja kysymykseen miksi Madam käy töissä välillä Suomessa niin syy on varmasti siinä, et Madam on syntynyt Suomessa ja ankkuroitu vahvasti Suomeen.
Koti on kuitenkin Gambiassa. Ja kaikilla palkkarahoilla Madam rakentaa unelmia Gambiaan. Madam on kuitenkin avoin tulevaisuudessa tekeen töitä, vaikka Italiassa tai Dubaissa. Ehdota rohkeasti Madamelle uusia maita jossa voi työskennellä Suomenkielellä Gambian sadekauden aikana. Madamen pitää vielä tienata raksarahaa unelma taloonsa ja nyt myös hedelmä puutarha tarvitsee lisää puita ja köynnöksiä.
Nämä löytyivät Kaisaniemen Kasvitieteellisen puutarhan ulko-alueelta. Niin sanottu aistipuutarha osasta. Mahtavaa viikonloppua juuri sinulle ja unelmillesi.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Madamen paluu Suomeen

Madamen näköinen Äitienpäivä Viikonloppu