Madam liekeissä, unelmia kohden

Madam on aina niin liekeissä, kun pääsee Kartongin kylään. Madam muistelee, et olisko vuosi ollut 2007. Reilu 17 vuotta sitten eka kerta Kartongissa. Omar lainasi Ritalta kuplavolkkarin ja Madam hyppäsi nuorimman poikansa Axen kanssa kyytiin. Oli Helmikuu ja Kartongissa oli , joka vuotuisat festivaalit. Ihmisiä oli paikalla valtavasti myös länsimaista. Tapahtuma on kirkon vieressä koulun pihalla.
Samaiselta kulmalta nyt Madam kurvaa omalle unelma tontille. Ohi entisen nais varapressan kotipaikan. Jos sotilaita on portilla niin siitä tietää, et Rouva on kotona. Hänkin asuu pääsääntöisesti kaupungissa. Madam aikoo myös pitää jatkossakin kaupunki kotinsa. Kartongissa on aina vihreää, mut nyt sadekausi on triplannut vihreyden. Kaikki kasvillisuus on kasvanut kohisten. Myös rikkaruohot.
Pari viikkoa sitten puutarhuri kävi istuttamassa lisää avokadoja tontille ja sitruspuita. Pari sitruspuuta ei ole tykännyt siirrosta, mut puutarhuri vaihtaa ne uusiin niillä on istutus takuu.
Musa kitkee hiukan kuokalla rikkaruohoja istutusten ympäriltä, että saavat happea. Madam tyytyy vain haaveileen ja unelmoimaan. Madamelle olisi kylläkin omakin kuokka, mut nyt Madame skippaa kuokkimisen. Hiukan, kun Madam malttaa unelmoimiseltaan niin Madam löytää myös omat kaktuksensa rikkaruohojen seasta.
Ihan kaikkia suunniteltuja hedelmäpuita ei tänä vuonna tälle unelma tontille istuteta. Pitää jättää tilaa myös kuorma-autoille, kun se unelma-talon pohja pitää valaa ensin.
Puutarhuri tuli moottoripyörä taksilla paikalle. Madamelle on esitelty hänen tekemiä valtavia sitruspuutarhoja, joten meriittiä löytyy. Puutarhurin kädenpuristus on varma ja tervehdys miellyttävä. Madam on tavannut hänet vain kerran aikaisemmin paikanpäällä, silloin hän oli hiukan ujo. Musa on näyttänyt Madamelle videoita, joita puutarhuri lähettää viikottain. Niissä näkee mitä hän tekee ja kuinka istutukset voivat.
Madam voi loistavasti unelmiaan kohden. Käytiin vielä Madamen toisellakin tontilla. Missä Madam ja Musa katsastivat hedelmäpuiden paikkoja puutarhurille valmiiksi. Musa kuokalla merkitsi paikkoja.
Tälle tontille pitää vielä ensin tehdä portti. Tontti on jo rajattu piikkilangalla, mut portti pitää tehdä laiduntavia lehmiä ja vasikoita varten. Etteivät pääse syömään hedelmäpuun taimia.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Madamen paluu Suomeen

Madamen näköinen Äitienpäivä Viikonloppu

Madam lensi Suomeen