Madam ja pizzauuni

Madam on tutkinut tarkkaan Weather. com sääkarttaa. Torstaina Madamella voisi olla tuuri pysyä kuivana. Madam on saanut kutsun Batokunku kylään katsomaan pizzauunia.
Batokunku sijaitsee Google Mapsin mukaan Madamen kotoa Kerrseringistä 24min. ajomatkan päässä. Madam kuitenkin matkusti julkisilla jolloin matkaan kului 2 tuntia. Batokunku kylästä löytyy maininta Wikipediasta. Vuonna 2009 ensimmäinen Länsi-Afrikan tuuliturbiini nousi kylän rannan läheisyyteen. Musa on luvannut, et Madamen unelma tontille nousee myös pizzauuni. Musa on myös ihastunut Madamen lisäksi supisuomalaiseen perinneruokaan, pizzaan. Madamelle oli siksi tärkeää päästä näkemään juuri valmistunut pizzauuni. Sadekaudella matkanteko saa vaan aivan uuden haasteen. Osa teistä, kaduista on täysin vedenpeitossa. Jos, et yhtään tunne aluetta niin tieto, kuinka syvästä "uima-altaasta" on kyse? Älä ylitä lainkaan autolla, aasilla tai kävellen. Etsi kiertotie. Päivä kului ihastellen pizzauunin lisäksi kaikkea muutakin ihanan vihreällä ja vehreällä tontilla.
Musa soitti Madamen puhelimeen. Madam koska tulet kotiin? Täällä sataa kaatamalla vettä. Madam heräsi todellisuuteen. Pian tulee pimeää ja pitää keritä ennen sitä kotiin. Vielä piti ihastella Suomalaista saunaa ja Eukalyptus vihtaa.
Ylen Areenassa on kuultavana Saunani Gambiassa podcast missä kerrotaan kuinka tämä sauna syntyi Batokunkuun, Gambiaan. Madamella kävi taas hyvä munkki. Sade oli lakannut ja säkkipimeys laskeutui samalla, kun koirat ja Musa toivottivat Madamen kotiin. Madam ei kastunut. Sade oli lakannut. Varpaanvälit olivat täynnä kuraa.

Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Madamen paluu Suomeen

Madam lensi Suomeen

Madam ja nyt alkoi syksy virallisesti