Madam ja lähiherkut

Madamella ei voisi lähempänä enään herkut kasvaa, kun oman talon nurkalla. Madam on ne vielä itse kasvattanut siksi maistuvat erittäin herkulliselta.
Musa ja koirat pitävät herkuista myös.
Tänään Madam laittoi vielä lisää kasvamaan Avokadoja siemenestä. Ne esikasvatetaan majoneesi ämpärissä vuoden Madamen kotipihassa. Jonka jälkeen ne siirretään ämpäreineen päivineen Madamen unelma tontille Kartongin kylään.
Tänään Madame heitti majoneesi ämpäriin myös muutaman limen siemenen. Madamen on saatava Limoncello puita myös. Tai ei Madam vielä oikeasti ole niin taitava puutarhuri, et kasvattaisi Limoncelloja valmiiksi pulloihin. Pitää vielä tyytyä limen ja sitruunan puuntaimiin ensiksi.
Madamella on hyvä syy syödä lisää majoneesia ruuan kanssa, et saa 5kg istutus ruukkuja avokadolle.
Avokadon hinta on myös noussut sadekaudella. Yksi keskikokoinen maksaa 100 dalasia ja iso 150d. Tämän päivän kurssilla hinta on 2.15€. Madam mielestä hinta on valtavan kallis, mut onhan se niin hyvää täällä suoraan puusta syötynä. Nyt kun kuukauden ajan on melkein, joka päivä satanut vettä vähän tai kaatamalla. Kuuma, kostea ilma tekee sen, ettei ruoka oikein maistu päivällä. Niin hedelmät maistuvat, vaikkei olisi nälkäkään. Madam ei tee itse lainkaan paikallisia ruokia koska niitä tulee muutenkin lahjaksi viikottain.Tällä viikolla, kun oli Ashura pyhäpäivä Tiistaina niin tuli Benachin ruoka Senegalilaisesti tehtynä.
Tämä on niin hyvää. Ja maistuu meille kaikille todella hyvin.

Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Madamen paluu Suomeen

Madam lensi Suomeen

Madam ja nyt alkoi syksy virallisesti