Madam ja meidän kadun kuulumisia

Meidän katutyö ei ole vieläkään valmistunut. Tie on edelleenkin suljettu. Madam ihmettelee sähköpylväiden sijoittelua. Rakenteilla oleva kerrostalo.
Ehkä nuo johdot vielä siirretään, ettei noita pylväitä tarvitse olla kolmea vierekkäin. Parvekkeen pilarilla ei kuitenkaan ole koskaan mitään tekemistä kulmaraudoituksien kanssa. Tälläistä piparkakkutalo rakentamista näkyy vielä yllättävän paljon. Pelkkä valkoisen kypärän ja huomio liivin pitäminen ei tee rakennus insinööriä tai edes työnjohtajaa. Madam tallusteli melkein valmista uutta upeaa kotikatua pitkin kulmakioskiin. Silmiin pistävä sähköpylväs keskellä uutta katua kummastuttaa Madamea.
Tämä risteys on vielä erittäin vilkas. Ehkä sähköpylväs häipyy risteyksestä vielä joskus. On kuitenkin saanut kunnon osuman jo juureensa. Madam iloitsee kuitenkin vedestä jota tulee hanasta, jopa päivisin. Takapihan naapureilla sitä ei vieläkään tule.
Madam kävi viemässä toistamiseen hyväntekeväisyys säkin kotikadun yhteen suurperheeseen. Siellä äiti lapsineensa kiitteli vuolaasti ja perheen toiseksi nuorin lapsi tuli niin onnelliseksi, kun sai boxereita. Hänellä ei ole vielä koskaan ole ollut boxereita. Isoilla veljillä vaan ja hänhän on omasta mielestä kans kohta melkein esi teini. Hän täyttää pian kaksi vuotta. Äiti ihasteli täysin uusia nahka kenkiä, mut poika vaan hykerteli käytetyt minikokoiset boxerit käsissään. Tässä perheessä on lapsia valtavasti. Paikalla oli kuusi. Osa oli koulussa, kioskilla ja torilla. Äiti pyykkää naapureitten lakanapyykkiä käsin ja silittää niitä hiilisilitysraudalla sileäksi. Asuvat vaatimattoman varaston näköisessä mörskässä. Madam yhtenä aamuna kesken aamiaisensa ja aamu tv uutisten kuuli, kun samaiset lapset kolkuttivat meidän porttia ja kysyi Musaa. Setä Musa meni portille ja lapset kertoivat, ettei ole lainkaan leipää. Setä Musa haki sisältä 40 dalasia. (n.60 senttiä) Sillä lapset saivat 4 leipää. Madam yritti neuvoa, et kannattaisi perheneuvolasta ottaa ilmaiset ehkäisy systeemit, kun lapsia on jo noin paljon. Perheen isä oli ne kieltänyt. Ai, miksi? Ne kuulemma voi vaikuttaa miehisyyteen. Heppi ei ehkä enään nouse! Aha, Madam keskittyy vaan salaatin koristeluun ja syö viimeisen palan Toscakakkua.

Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Madamen paluu Suomeen

Madamen näköinen Äitienpäivä Viikonloppu

Madam lensi Suomeen