Pelastakaa Madam

Tänä viikonloppuna täällä Afrikan pienimmässä tasavallassa järjestetään OIC huippukokous. Organisation of Islamic Cooperation on kansainvälinen järjestö. Johon kuuluu 57 Muslimi enemmistöistä maata. Tätä huippukokousta on siirretty kolme kertaa vuodesta 2020. Täällä on jo tämän viikon säännöstelty sähköä ja veden saantia. Et varmasti huippukokoukselle riitäisi. Netti on toiminut pelkällä "hajulla". Maan päätiet suljetaan paikallis liikenteeltä. Koko viikon on jo isoja Diplomaatti saattueita mennyt täällä.
Madam on jo tehnyt isommat ruoka ostokset alkuviikosta Supermarketeista. Aamulla Madam lähti vielä käymään pankissa hakemassa työmiesten palkkoja. Yllätykseksi pankki olikin jo auki. Madam oli varautunut hiukan odottomaan. Siivooja lakaisi lattiaa ja ja Mammat kaakattivat jonossa penkeillä. Virkailijan luukku oli vielä kiinni. Hän söi puuroa muovikulhosta. Luukku aukesi ja Madamea kutsuttiin luukulle. Samalla kaakattavista mammoista yksi ampaisi samalle tiskille ja rupesi torumaan virkailijaa. Madam ei ymmärtänyt Foloffin kielestä muuta, kuin tässä vaan tsekataan pankkikirjan saldoa. totuus selvisi vasta myöhemmin, kun Madam sai rahat sivuovelta kuminauha "paketissa". Pankkiin ei ollut vielä tullut rahalähetystä. Auto oli juuttunut johonkin Huippukokous ruuhkaan. Kaakattavat mammat jäivät odottomaan omia rahojaan vielä pankkiin. Pelastakaa Madam. Madamelle ollaan sanottu pankissa , et voi ohittaa jonon. Madamella on pankkikirja ja jonottajilla on useimmiten tulee rahat rahanvälitys apin kautta tai heille pitää appi ladata puhelimeen. Madam ei kuitenkaan ole vielä ohitellut, ei ole ollut kiire. Paljon kivempaa on istua ja odottaa, kun nuori söpö pankkivirkailija poika sanoo Madam teidän vuoro! On puolet nuorempi, kuin oma puoliso. Pankinjohtaja käyttää Madamesta nimeä Kristiina. Nimi on Mummon antama ja kulkee suvussa toisena nimenä. Taksitolpalla kuskeilla on hauskaa, kun tarjoavat kokonaista taksikyytiä torille. Madam vastasi, et kymmenen dalasin penkkipaikka taksissa kelpaa hyvin. Olisivat vieneet 100 dalasin hintaan Madamen kotiin.
Madamen kotiin ei nyt edes pääse taksilla. Madam jäi torilla kyydistä ja poikkesi tuoreita vihanneksia hakemassa.
Tänään päivällinen syntyy 72 sentin kasviksista ja jostakin säilykkeestä riisin kanssa. Madam edelleenkin säästää perinne ruokaa.
Musa lupasi tuoda tuoda tullessaan illallisen. Eilen se oli Takeway annos kanaa ja spagettia, ranskalaisia salaatilla. Max ja Oliwer sanoi kiitos aamulla aamiaisesta. Niille maistui hyvin. Pelastakaa Madam. Huippukokous on vartin kävelymatkan päässä Madamen takapihalla. Koko ajan kuuluu hälytys ajoneuvojen ulina. Ja Madamen talon päältä kulkee poikkeuksellisesti nyt lentoreitti. Normaalisti kuuluu vaan lähtevät koneet. Nyt kuuluu myös myös tulevat koneet. Pelastakaa Madam ja pitäkää huoli toisistanne.

Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Madamen paluu Suomeen

Madam ja syksy Suomessa

Madam Serrekundassa