Madamen näköinen Äitienpäivä Viikonloppu

Musalla oli kiireitä koko Viikonlopun niin Madame suunnitteli itselleensä Madamen näköisen Viikonlopun. Madam suunnisti Lauantain kuntosali treenien jälkeen Bijilloon. Kasumain risteyksestä rantaan. Madamea jännitti hiukan, kuinka valtatien ylittäminen sujuu yksin jalkaisin. Valtatien vieressä makaavat lehmät näyttivät mallia. Ei Stressiä. Virallisen tiedotteen mukaan kaikki lehmät on siirretty turvalliselle alueelle Abukoon. Tässä nämä lehmät kuitenkin makaavat. He vain vilkaisivat vain Madamea.
Niin, kuin toista kymmentä vuotta sittenkin. Kuusi kaistaisen Valtatien toisella puolella sijaitsee heidän navettansa. Valtion Maatalous Instituuutti. Valtatien reunaan nouseen seitsemän kerroksisia taloja. Ja sitten Madame juoksee Valtatien ylitse. Pysähtyy keskikaistaleelle ja juoksee jälleen. Seuraavaan kerran tänne tullessaan Madame ylittää tämän Valtatien, vaikka Coco Ocean Hotellin kohdalla. Tällä 22 kilometrin Valtatien osuudella ei ole yhtään suojatietä! Joskus tulevaisuudessa olisi tarkoitus rakentaa ylikulkusiltoja, kuten Senegalissa. Kasumain rantatörmä oli yhtä suurta rakennustyömaata. Nelikerroksisia isoja komplekseja rakenteilla. Wau, vihdoinkin Atlantin rannalla.
Tapahtuma oli järjestetty Roots Beach Bar & Restaurantin tiloissa. Kiva baari ja upea nurtsi. Hyväntekeväisyyden kohteena olivat eläimet. Madam osti herkkuja Oliwerille ja Maxille.
Tilaisuudesssa oli paljon Saksalaisia ja Englantilaisia kypsempiä rouvia. Madam ajatteli kävellä kotiin Atlantin rantaviivaa pitkin. Mahtavaa ei yhtään Bumsteria kyselemässä oletko ensimmäistä kertaa Gambiassa. Yhdessä kohtaa Madamen fiilis hiukan laski, kun kaveri hinas rantaviivaan pöydän jossa oli Merikilpikonnan kilpi, joka oli 80 cm halkaisijaltaan ja erilaisia kotiloita, simpukoita löytyi myös pöydältä. Kaveri kylläkin selitti, et kaikki oli löydetty rannalta kuolleena ja puhdistettu. Kysyi myös samalla, et asutko Kerrserigissä? Johon Madam vastasi myöntävästi. Ranta oli muuten autio, mut aika paljon oli Porttugalinlaivastoa.
Ovat Meduusan sukulaisia ja vaarallisia. Paikallinen jätteiden kierrätysfirma oli myös hyvin edustettuna.
Konferessitalon kohdalla Madam laittoi mekon takaisin uikkareiden päälle. ja juoksi valtatien yli 10 dalasin taksiin. Sai vielä etupenkin. Suihkun jälkeen OMG Madamen kasvot olivat muuttuneet tomaatin väriseksi. Nenä jo kiristi kivasti. Musan tullessa kotiin Musa oli oli kauhuissaan. Onko sun kasvot kipeät? Eivät, katson Euroviisuja. Aamulla Madam ja Musa lähtivät ostamaan kuukauden Wifiaikaa. Oli Äitienpäivä myös täällä Gambiassa, harva vaan tiesi siitä. Musa ei muistanut sitä ja Madamen pojatkin olivat varmaan unohtaneet. Turistialueen operaattorin toimistossa Madamen puhelin alkoi laulamaan onnitteluja Suomesta. Pojat olivat muistaneet ja niin moni muukin. Hyvää Äitienpäivää! Musa kysyi millaisia kukkia Madam haluaisi?
Oman pihan kukat ovat ihania. Aavikonruusu ja Kaktukset. Vielä käytiin ostamassa sähköä kuukaudeksi. Heippa ja rakkaus. Musa lähti viemään Äitiäänsä sairaalaan. Madam suunnisti Bakotehin torille. Onneksi pihisti sähköstä 200 dalasia. Koska juurikin sen verran maksoi iso pakka mekkokangasta tutulla myyjällä.
Kangas oli niin pehmeää. Madamen tuttu Fakeba tuli myös paikalle ja ja ohjasi uuden myyntipaikkansa luokse. Madam on häneltäkin ostanut paljon kodin tekstiilejä ainakin 7. vuoden ajan. Nytkin löytyi jättityynyjen päällisiä ja Ikean aivan uusi sohvatyynynpäällinen. Meillähän ei siis vieläkään tule vettä hanasta. Niin on kiva vaihtaa puhtaat tyynynpäälliset olohuoneeseen. Madam hyppäsi 10 dalasin taksin takapenkille. Ja halusi jäädä pois Minimarketin kohdalla. Minimarketti olikin kiinni. Vieressä takapenkillä istuva mies tulkkasi kuskille, et Madam jääkin päättärillä pois, koska kauppa olikin kiinni. Kiitos. Kuski ymmärsi ja Madam pääsi ostamaan seuraavasta Minimarketista Brasilaisen pakastekanan. Madam jäi juomaan Cafe Toubaa taksitolpalle ostoksiensa kanssa. Nuori erittäin hoikka nainen saapui lapsi kangaalla kierottuna selässäänsä paikalle. Kysyy taksi kuskilta neuvoa. Sit Madamellekkin vasta selviää, et nainen on heitetty Anoppilasta ulos lapsensa kanssa. Kuskit keräävät äkkiä selässä olevalle lapselle 5 dalasin seteleitä ja asettavat mytyn kantoliinaan. Yksi kuskeista yrittää soittaa lapsen Enolle, et ottaako vastaan Äidin ja lapsen. Hän ei kuitenkaan vastaa. On rukousten aika. Äiti lapsen kanssa jatkaa matkaa kuljettajien rukousten saattelemana. Omaisuus viikonloppukassissa ja yhdessä muovikassissa. Madam oikeisee torin kautta kotiin. Hyvää Äitienpäivää teille kaikille.

Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Madamen paluu Suomeen

Madam lensi Suomeen