Madam siemenestä se lähtee

Madam on saanut ensimmäistä kertaa Papaijat itse siemenestä kasvaan. Nyt täytyy vielä hetki malttaa, et kypsyvät ekat Madamen syotävät Papaijan hedelmät. Gambia on opettanut kärsivällisyyttä Madamelle. Ehkä myös hiukan Musalla on ollut Madameen rauhoittava vaikutus.
Madam lunttasi hiukan fakta tietoa Wikipediasta. Papaija voi kasvaa, jopa kymmen metriseksi. Madamen Papaija on jo ylittänyt sen. Papaija voi auttaa ruuan sulatuksessa. Madamelle on kerrottu, et täällä Gambiassa ennen otettiin kuivattuja siemeniä vatsakipuihin. Kuitenkin vaan max 5kpl, ettei tule ripuli. Papaijan syöminen voi auttaa sinua pitämään nuorekkaan ihon. Avocadon pitäisi auttaa myös, ettei ryppyjä muodostuisi tai, et olisivat ainakin vain kevyitä ryppyjä. Papaija "tappaa" suolistoloisia ja voi ehkäistä silmäsairauksia. Yksi hedelmä voi painaa jopa 5kg. Madamen Papaijat ovat ehkä kohta 2kg. Paljon on myös kukintaa korkealla latvassa johon sitten muodostuu lisää hedelmiä.
Madam on vasta Gambiassa oppinut syömään Papaijaa. Ensimmäiset kerrat eivät kuitenkaan vakuuttaneet. Syy selvisi vasta myöhemmin. Papaija oli pesty Omolla ja se oli ylikypsä. Madam antoi silloin omat palat vuohille. Niille ne kyllä maistuivat. Omo on yleisnimitys kaikille pesupulvereille. Omoa käytetään pyykinpesun lisäksi moneen muuhunkin pesemiseen. Sillä pestään astioita, autoja ja jopa vuohia. Musa pesi viime yönä meidän ulkolaattoja. Koirat menivät piiloon ulko varastoon. Oliwer inhoaa vettä. Max meni vaan myötätunnosta piiloon. Papaija alentaa kolestrolia ja kestää myös kuumentamista. Papaijassa on yleensä noin keskimäärin 50 siementä. Oliwer ja Max tykkäävät myös Papaijasta. Madam antaa Musan kuoria ja koirat syövät myös kuoret.
Madam on niin onnellinen, kun vihdoinkin rupeaa nousemaan siemenistä Madamen istutuksia. Madamella on kylläkin vielä hommaa, kun pitää vielä juoda tavis viinejä myös, et saa lisää taimiastioita. Aina ei ole helppoa olla Madam. Siemenestä se lähtee. Lime, Raita appelsiini, Greippi, Appelsiini ja Taateli. Yläkerran parvekkeen kaikki muut siemenet ovat lähteneet itään, paitsi Oliivi. Parvekkeella näkyi myös tänään uudet Kyyhkysen poikaset. Olivat nokat auki, kun heidän äiti syötti heitä. Elämä on ihanaa ainakin tänään. Nautitaan Viikonlopusta. Papaijaa on saatavana aina täällä samoin Banaania. Kumpikaan ei ole sesonki hedelmä. Madamea ihmetyttää, vain niiden korkea hinta. Kummatkin tarvitsevat paljon kylläkin vettä kasvaakseen. Tämän hetken sesonki hedelmä on Mango.

Kommentit

  1. En mäkään tykännyt aiemmin papaijasta. Tuolla puussa näyttävät suurilta kivespusseilta😬

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Madamen paluu Suomeen

Madam lensi Suomeen

Madam ja nyt alkoi syksy virallisesti