Madam ja ei niin hyvä päivä

Oliwer ylpeänä esittelee saalistaan. Yöllä oli nähtävästi ollut sähkökatko. Madam aloittaa aamun hampaiden harjaamisella. Harja hyytyy ja sähköhammasharjalla on typerä pestä ilman virtaa. Sähköt ovat edelleenkin poikki. Madam antaa koirille aamiaisen. Aamusta, kun ei ole kuuma niin Madam ajatteli kastella ruukkupuutarhansa.
Vettä on vielä hiukan saaveissa. Hanasta vettä ei ole tullutkaan taas kolmeen viikkoon. Syy on nyt meidän kadun tietyössä. 20 eri tietyötä on valmisteilla samaan aikaan ja kalustoa työmiehineen siirretään paikasta toiseen. Viiden kilometrin säteellä on neljä katua suljettu, jotka ovat työn alla. Jalkapallon pelaamisestakaan ei tule mitään.
Oliwer on niin omistushaluinen, et pitää pallon itsellään. Madamen on jo tehnyt pari päivää mieli maksaa. Vain kaksi lihakojua on auki tänään. Kummassakaan ei ole maksaa. Madam jatkaa Minimarkettiin. Pakaste altaasta arpomisen jälkeen kassalle päätyy kanan lihasmaha. Kolikot oli loppu. Ottaisko Madam donitsin vai karkkia kolikoiden sijasta?
Kummatkin ovat Madamen mielestä pahoja. Vihannekset torilta mukaan.
Pitäisi olla tikapuut tai rappuset, et pääsis kadunportille. Omasta portista oli yrittänyt sillävälin vesimittarin lukija. Oliwer oli häätänyt sen heti pois. Loppu räksytyksestä oli vielä huolehtinut naapurin mutsi. Vesilaitoksen mies sai kuulla kunniansa. Mitä tänne tulet kunnollisilta ihmisiltä mittareita lukemaan, kun vettä ei edes tule.
Janojuomana vain monivitamiini pore. Paikallis uutiset olivat niin kamalia, et Madam ei halunnut lukea enempää. Autistinen nuori tyttö raiskattu. Muovipussista löytyi kuollut poika vauva. Lentokentältä takavarikoitiin kokaiinia. Eivät teeveen kansainväliset uutiset olleet yhtään parempia. Pelkkää sotaa. Huomenna kaikki on taas toisin. Musa palaa hautajaisista ja tuo jotain lahjaksi. Ehkä sipulia. Madamen ei pitäisi valittaa. Madam on elossa ja flunssakin on varmaan jo huomenna pois. Nyt kulmakarvoihin väriä, et huomenna näyttää pirteämmältä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Madamen paluu Suomeen

Madam ja syksy Suomessa

Madam Serrekundassa