Madam ja Tapaski vietetty

Kuukauden mittainen Ramada on takana. Ramadanin paasto auringon noususta, auringon laskuun jäi Madamen kohdalta vajaan viikon mittaiseksi. Ramada on paljon muutakin, kuin paasto. Madam keskittyi tähän muuhun enemmän. Ramadan tarkoitus on myös hiukan pysähtyä tässä kiireisessä yhteiskunnassa. On aika olla kiitollinen, kärsivällinen, armollinen ja myötätuntoinen. Madamelle on Gambia opettanut kärsivällisyyttä. Tämä vuosi on opettanut myös, ettei tarvi todellakaan tehdä kaikkea itse.
Madame meni Ramadan aikana Serrekundaan. Sieltä vielä Kanifingiin. Madamelle oltiin kerrottu, et elektroniikan osa löytyisi sieltä. Kaupan kaverit ystävällisesti kertoivat, ettei heillä sitä ole, mut Kairabalta varmasti löytyy yhdestä kaupasta. Madam ajatteli reippaana kävellä Kairaballe. Madamen kunto oli kylläkin koetuksella, kun Madam ei halunnut juoda vettä julkisesti Ramadanin aikana. Perille päästyään liikkeen ilmastointi melkein syväjäädytti Madamen hikisen ihon. Tuotekkin löytyi, mut yllätys hinta oli tosi kallis. Madam laittoi kaiken tinkaamisen peliin, mut hinnasta tippui vain 800 dalasia. Liikkeestä löytyi myös halvempi versio mihin rahat olisi riittänyt. Sitä Madam ei kuitenkaan halunnut. Kauppias sanoi, et heillä myös käy pankkikortti. Yllätys eka kerta Gambiassa, kun kauppa itse ehdottaa korttimaksua. Madam sanoi, et käy äkkiä hakemassa lisää rahaa. Älkää myykö sitä sillä aikaa. Ulos päästyään kuumuus iski vasten Madamen kasvoja. Abropoo eihän Madam mihinkään lähtisi. Soitto Musalle. Musa ota yläkerran laatikosta rahaa ja tilaa taksi. Tule Kairaballe odotan sua täällä QTV:n ovella. Vartia antoi Madamelle ison tuolin. Madam parkkeerasi itsensä tukevasti toimistotuoliin. Madamehan oli ihan elementissään, kun pystyi jalat ilmassa heiluen seuraamaan Kairaban ohi kiitävää liikennettä. Ja liikennehän on täällä nykyään ihan kaaottista. Autojen määrä on lisääntynyt vuosien saatossa valtavasti. Samoin autojen kunto on ihan surkea tai sitten valtavan kokoisia nelivetoja kaikilla herkuilla. Kaikille kuitenkin yhteistä, ettei ajotaito ole kehittynyt samassa tahdissa, kun liikenne lisääntynyt. Siihen, kun vielä lisätään aasit kärryineen ja vaeltavat vuohet ja lehmät kaaos on täydellinen. Reilun puolen tunnin päästä Musa saapui ihmetellen mitä Madam tekee Teevee asemalla? Vartiakin ihmetteli, et onko Madamen mies paikallinen? Juu, sisämaasta. Madam sai maksettua ostoksensa ja taksi odotti risteyksessä.
Musakin oli onnellinen, kun hän sai uuden hienon Tabaski puvun. Puku kaikkineensa maksoi melkein kolminkertaisen hinnan, kun Madamen elektroniikka! Ja Madamenhan puku oli lähes ilmainen kaikkiin verrattuna. Kuukauden päästä on uudet juhlat ja silloinkin Musa tarvitsee uuden teetetyn puvun mittojen mukaan.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Madamen paluu Suomeen

Madam ja syksy Suomessa

Madam Serrekundassa