Madam ja Good Friday

Madam oli kutsuttu kahvikutsuille ja uima-allaskin siellä odotti. Musa oli unohtanut täydellisesti koko kutsun ja Pääsiäisen Pitkäperjantain. Musa oli sopinut puunkaatajan tulon perjantaiksi. Samalla Kartongin piikkilanka aitaan lisätään aaltopeltiä, ettei vapaana vaeltavat lehmät pääse tontille syömään istutuksia. Lehmät eivät aina huomaa koko piikkilankaa. Näkevät vaan vettä ja tuoreita taimia. Musa lähti heti aamusta ja Madam jäi kotiin vielä kotiin pyöräyttämään tomaattipiirakan vietäväksi kahvikutsuille.
Madamen tomaattipiirakasta tuli vähän sävelletty versio. Madam oli saanut 6 kiloa sipulia Ramadan lahjaksi. Sipuli meni ensin marinoitavaksi ja Provencen yrtit pääsivät imeytyyn samalla. Juustoraastekkin tuli piirakan päälle, vaikka oikeasti piti tulla tomaatin alle.
Madamella oli tästä tomaattipiirakasta ihan oma visio kuljetusta varten. Madam, kun piti vielä kehitellä hyvä ja tukeva piirakka "laatikko" kuljetusta varten. Olihan Madame jo kehitellyt onnistuneita pizza "laatikoita", kun oli kuljettanut pizzaslice Iftar aterioita. Ateriat syödään auringon laskun jälkeen. Ensin aloitetaan jollain kevyemmällä ja sitten siirrytään herkkuihin. Näin Ramadan aikana on tapana antaa ruokalahjoja, vaikka naapureille. Madam kietaisi tomaattipiirakan lopuksi Hamam pyyhkeeseen jota sitten käyttäisi uima-altaalla. Madamen usko meinasi kyllä loppua kesken. Madamen operaatio, kuinka survon jumalaisen vartaloni muotoilevaan koko uimapukuun. Madam hyppi ja pomppi. Hikoili ja kiskoi. Hiki valui kulmakarvoista ripsiä pitkin silmiin. Lopulta Madam saavutti vihdoin finaalin ja pääsi lähtemään. Puoli tuntia tärveltynyt hukkaan pahuksen muotoilevan koko uimapuvun pukemisessa. Madam sipaisi Diorit huuleen ja kadulle metsästämään taksinpenkkiä. Se ei ollutkaan ihan helppoa. Good Friday, Ramadan ja viikon tärkein kello kahden rukoushetki moskeijoissa antoivat taksin saamiselle omat haasteensa. Madam, kun oli kutsuttu kello kolmeksi ja Madam ei halua myöhästyä. Vielä piti taksin jälkeen siirtyä keleen jolla pääsee Tanjeen kalasatamaan. Piirakka keikkuen napakasti Madam koputti lopulta porttia tasan kolme. Perillä onnellisesti ja ajoissa.
Kutsut olivat oikein onnistuneet. Ruokaa ja herkkuja oli paljon. Huvittavinta oli, kun kukaan ei lopulta uinut. Oli liian kylmä ja vatsat täynnä. Hamam pyyhe toimi hyvin hartia huivina, kun tulimme yhdessä Musan kanssa kotiin pimeällä. Musa kertoi, et metsuri oli kysynyt onko pakko kaataa näin kaunis palmu? Samainen palmu mitä Madam oli halannut jäähyväiseksi. Joskus vaan pitää luopua jostain, et saa unelmia eteenpäin.
PS. Täällä siis onneksi ollut Ramadanin aikana vaan 30 astetta. Helmikuun poikkeuksellisten 40 asteen helteiden jälkeen.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Madamen paluu Suomeen

Madam ja syksy Suomessa

Madam Serrekundassa