Madam ja elämän rikkaus

Raha ei tee elämästä yksistään rikasta. Rikkaus tulee sydämestä ja onnillisuudesta. Elämän rikkaus tulee tulee rinnalla kulkevista lähimmäisistä. Madam koki sellaisen tunnekuohun, kun näki ensimmäistä kertaa unelma tontillaan auringonlaskun. Vain Madam ja elämän rikkaus. Hetkeä myöhemmin Musa saapui moottoripyörä taksilla tontin portille. Pian onkin täydellinen pimeys ja tuhannet tähdet taivaalla tuikkimassa. Tätä kaikkea kauneutta taivaalla Madam ei näe kaupunki kodissa. Hiljaisuus on ympärillä on lähes maagista. Musa rupeaa grillaamaan itselleen ja Madamelle iltapalaksi kaloja. Mausteena vaan suola, pippuri ja tuore sitruuna.
Musa tarvitsee kalojen kanssa Tapalapa patonkia. Madam haluaa vaan, et Musa perkaa Madamelle kalat lautaselle valmiiksi. Tätä tunnetta Madam vaalii ikuisesti. Meidän työmieskin tulee paikalle taskulampun valossa iltapalalle. Madam siirtyy jo puutarhamökin sisälle. Pian Madam putoaakin täydellisen päivän siivittämänä höyhensaarille. Uusi päivä onkin taas Madamelle kiireinen. Musa soittaa meidän tontille moottoripyörätaksin. Madam hinautuu mekkoa nostellen hiukan peloissaan nuoren pojan taakse moottoripyörässä. Musa kertoo vielä viimeiset ohjeet kuskille ja Madamelle. Älä panikoi ja turvallista matkaa. Madam pääsee Kartongin keskustaan ja vaihtaa kulkuneuvon tilataksiin. Sillä pääsee seuraavaan etappiin. Gunjurin " linja-autoasemalle" Nyt ei tarvitse ostaa lippua niinkuin eilen tullessa.
Eikä nämä ole oikeasti mitään linja-autoja vaan yleensä Mersun ikivanhoja sprinttereitä, jotka ovat tehty kirkonpenkeillä paikallis busseiksi ihmisten liikuttamiseen. Vuohet eivät enään saa matkustaa sisällä vaan ne laitetaan kattotelineelle verkon alle matkustamaan Kanat pääsevät vieläkin sisälle. Vielä on edessä penkki taksissa kaupunki kotiin. Koirat hyppii innoissaan ja odottavat ruokaansa. Palkkaakin kuulemma tarvitsevat on ollut rankkaa vahdissa.
Madam laahustaa uudessa mekossa kauneushoitolaan. Tytöt kehuvat Madamen uutta mekkoa kilpaa. Takaisin madam tanssahtelee kevein jaloin. Elämän rikkaus tarjoaa välillä myös luksusta. Puolentoistatunnin jalkahoito laittaa Madamen tanssahtelemaan. Nautitaan elämästä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Madamen paluu Suomeen

Madam ja osta jotain kivaa itsellesi

Madam ja syksy Suomessa