Madam syömään

Madamelle niin mieluisa aihe syöminen. Madam tykkää kokata. Ei kuitenkaan, joka päivä. Täällä ei voi suunnitella kovin tarkkaan mistä kalasta valmistaa huomisen ruuan. Kaikki riippuu mitä kalaa kalastajat ovat saaneet saaliksi. Madamella kävi mieletön tuuri, kun löysi Serrekundan jättitorilta tuoretta tilliä nipun.
Lehtipersiljaa Madam osti myös. Madam täällä olisi vielä korianteria. Sitä Madam ei tänään tarvitse. On liian myöhä lähteä kalatorille, joten Madam valmistaa katkarapu kasaria. Madam pitää merenelävistä. Ja niistä saa tauriinia. Tauriini saattaa pidentää elinikää. Erityisen runsaasti tauriinia on simpukoissa ja kaloissa.
Ruokajuomaksi sopii hyvin terästetty Catuaba. Brasiliaisista puunkuorista valmistetty "terveys" juoma. Auttaa mieskuntoon ja muistiin mm.
Madam käy harvemmin oikeasti ostoksilla supermarketissa. Syykin on yksinkertainen. Tuontitavara on älyttömän kallista. Madam ei pysty edes ostaan perus Edamia, jonka kilohinta 900 dalasia. Lähempänä 13€ kilo!
Tomaatteja Madam sai runsaat kaksi kiloa suoraan puutarhalta mukaan Kartongista lahjana. Madamen ruukkupuutarhassa kasvaa kaupungissa banaaneja. Ja nyt ensimmäistä kertaa on tulossa omaa papaijaa. Madam on tämänkin itse siemenestä kasvattanut.
Papaija voi kasvaa, jopa kymmenen metriseksi. Papaijan syöminen voi auttaa: ruuan sulatusta, pitää ihosi nuorekkaana. Ikääntymisen merkkien hidastuminen voi myös olla mahdollista. Papaija "tappaa" suolistoloisia ja voi jopa ehkäistä silmäsairauksia. Yksi hedelmä voi painaa jopa 5kg. Kolestroli arvosi voi myös alentua papaijaa syömällä. Papaija kestää myös kuumentamisen. Tänään Madame valmisti papaijasta smoothieta.
Madam rakastaa hyvää ruokaa ja pahaa ei suostu syömään. Eilisen Hamamin käynnin jälkeen Madamen iho on, kuin vauvan pylly. Ja kaiken näiden hyvää tekevien maukkaitten ruokien jälkeen Madam voikin käydä leipomossa ja ostaa herkkuja, kun Suomi suklaat on kaikki syöty.

Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Madamen paluu Suomeen

Madam ja syksy Suomessa

Madam Serrekundassa