Madam ja sähkökatkot

Hitaat aamut on niin ihania. Madam ei saanut itseäänsä ylös sängystä, kun vasta sitten, kun sähköt hävis. Alakertaan mennessä Madam oli jo unohtanut, ettei ole sähköjä! Ei voi toimia, kun yleensä aamulla mennessä alakertaan. Ei voi laittaa telkkaria päälle ja kuunnella uutiset maailmalta. Ei voi napsauttaa kapseli kahvinkeitintä päälle. Kaasulevylle vesi kiehumaan, saa pikakahvia. Koirille ruuat. Ruukkupuutarhan kaktuksille vettä. Banaanit ja papaijan pienet alutkin tarvitsevat vettä.
Sammakot eivät ole lisääntynyt yön aikana. Niitä on edelleenkin saavissa kolme. Tänään Madam vie ne kadunvarteen puunjuurelle. Oliwer ja Max eivät ole enään niistä kiinnostunut leikkimielessä. Madamesta tuntuu, et tänään sähkökatkosta tulee normaalia pidempi.
Madam osti jo viikolla koristeelliset verhontampit. Nyt niitä voikin kokeilla. Hienolta näyttää. Siivota ei voi ilman sähköä. Tai siis ilman musiikkia. Musiikkikin tarvitsee sähköä. Mikä ihana syy olla siivoamatta! Madam lähtee lähitorille. Onneksi laittoi kivan mekon päälle. Siellä turret kuvaavat jotain dokkaria TV kameroilla. Madamen kädessä keikkuu pienen pieni torikoppa. Neljännes keräkaalia, porkkana ja hiusväri suhahtavat koppaan. Madam poikkeaa Sanchapan keskus supermarketissa. Madam sulla on nyt tosi pieni torikoppa. Juu, en tarvitse tänään isompaa, kun olen vain koirien kanssa kotona. Lamin kertoo, et Sanchapassa sähköt ovat jo olleet aamu seitsemästä saakka pois. Madamelta lähti vasta kymmeneltä. Paha juttu sairaaloille. Madam poikkeaa vielä konttikaupassa.
Aika hyvät nopeat löydöt. Risteyksessä pitää istahtaa ja juoda Cafe Touba ilman sokeria. Madam kumpi on vahvempaa Cappucino vai Cafe Touba? No, Cafe Touba. Luontaistuotetehtaan sähkömies on vapaalla. Kukaan ei ihmettele sähkökatkoa. Cafe Touba ja Ataija valmistuvat hiilillä. Veikkaus päätteessä riittää vielä akkua. Kaikki siis tapahtuu ison mangopuun alla. Lopulta Madamelle palaa sähköt viiden tunnin jälkeen. Riisinkeitin päälle ja padassa porisee sitruunapohjainen Butter Fish.
Päivän kruunaa täydellinen Gin and Tonic.
Limestä Madam kerää kaikki siemenet talteen ja istuttaa ne tyhjään viini tetraan. Madamen pitää siis vaan toivoa, et niistä kasvaa oma limepuu unelma tontille Kartongin kylään. Madam niin haluaa olla omavarainen.

Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Madamen paluu Suomeen

Madam ja syksy Suomessa

Madam Serrekundassa