Madam ja kaksi niin erilaista maailmaa

Madamella on kiirettä pitänyt. Väsymyskin lopulta hellittänyt. Enään ei tarvitse nukkua kaksia päikkäreitä. Madam piti yhden turistipäivän ja lipui Gambia joella syöden tortilloja.
Lamin Lodgessa käytiin maissa. Kuunneltiin ostereiden kuorien jatkojalostuksesta.
Täydellinen lomapäivä tekemättä mitään.
Madamella on taas tämän vuoden oleskelulupa ja työlupa kunnossa. Madam hoiti asian heti, kun pääsi Gambiaan. Yli 15 tonttia on tarkastettu. Madam ei ole edes kaikille omille tonteille vielä kerinnyt. Toisen kierroksen ennakko äänestys Suomen Pressan vaaleissa on hoidettu. Samaan aikaan oli turistiryhmä Suomesta, jotka olivat jo kiertäneet 14 afrikan maata. Madam käy vain Kelekelellä Serrekundassa. Eilen Madam kävi Amsterdamissa paikallis Ikeassa. Gambian vanhin kirpputori. Myyjät ja taksikuskit olivat heti tervehtimässä. Madam mitä kuuluu? Voiko perhe hyvin Suomessa? Onko Madam kaikki hyvin? Koska Madam tulit? Madam hymyillen kaikkiin kysymyksiin vastasi kaikki Okey. Madam kiirehti rakennuksen yläkertaan tonkimaan. Siellä ei kukaan koskaan puhu mitään. Muutamia löytöjäkin Madam löysi ylhäältä. Alhaalta löytyi vielä lähes uusi Hästenssin patja Madamen puutarhamökkiin Kartongiin.
Puutarhamökki pitää vielä maalata ja rakentaa Madamelle vessa. Madam aikoo nukkua siellä Festivaalien aikana.
Miehet ovat koko viikon raataneet Madamen unelmien eteen slammanneet, kulottaneet ja tappaneet kaksi käärmettä. Toinen oli Kobra ja toisen käärmeen nimi ei auennut oikein kenellekkään. Mut hei, tosi pitkä ja ohut. Okey. Madamelle ei vieläkään tule vettä hanasta kotona. Onneksi Kartongissa on oma kaivo. Madam on luvannut pussata pesukonetta, kun saadaan vettä ja pesukone herää unestaan. Tänään Madamea pussaa vaan Oliwer ja Max. Musa meni maalle siellä on uskonnollinen juhla. Kaksi vasikkaakin teurastettiin juhlan kunniaksi.
Madam hakee ruokansa torilta. Kaksi niin erilaista maailmaa ja kuitenkin niin samanlaista. Nukutaan, syödään, käydään vessassa ja rakastetaan.

Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Madamen paluu Suomeen

Madam ja syksy Suomessa

Madam Serrekundassa