Madam tukkaputkella Kartongiin

Muutaman tunnin päästä saapumisesta kotiin Gambiaan Madam istui, jonkun valkoisessa Mersussa ja oltiin menossa jo Kartongin kylään. Kartongin kylä on on Gambian Eteläisin kylä ja sinne vielä joskus nousee Madamen Dreamhouse. Tontteja on jo ostettu sieltä. Madam lähti näiltä tonteilta Elokuussa ja silloin tontit olivat siistejä. Ei ollut mitään puskaa aitojen sisäpuolella. Ja ihan hyvät polutkin veivät tonteille. Nyt jopa tiet olivat melkein kasvaneet umpeen.
Yhdeltä raksalta napattiin mukaan työmies meidän tontille ihmetteleen, kuinka paljon sadekausi oli nostanut risukkoa pintaan tontille. Ja sitten alkoi kovat tinkaamiset. Madam ei osallistu tähän tinkaamiseen lainkaan. Vasta sitten, kun miehet ovat päässeet sopuun hinnasta niin hinta kerrotaan Madamelle. Madam heittää oman hinnan ilmaan ja antaa puolet summasta Musan käteen ja kehottaa menemään uudestaan neuvottelemaan. Madam vilkaisee puhelimesta lämpötilaa 38 astetta parin tunnin yöunilla täällä puskassa seisominen rupesi pyörryttämään. Säätiedotuksen mukaan piti olla vain 32 astetta. Normaalisti Tammikuussa on vain max 28 astetta. Onko Madam joutunut painekattilaan? Vai pettääkö Madamen fysiikka, vaikka juo Cokista ja vettä vuoronperään. Madam ei haluaisi antaa periksi, et olis tullut vanhaksi. Tarkoitus oli kiertää muutkin meidän tontit, mut miehet sanoivat, etteivät pärjää ilman viidakkoveistä.
No ei todellakaan pysty tässä kuumuudessa rämpimään enään yhtään eteenpäin. vielä poikettiin uudella appelsiini farmilla.
Siellä puutarhuri pesi teekuppiaan. Eihän tämäkään kaveri ollut oikeasti puutarhuri. Mutta näin pääsi pois suvun pihapiiristä omaan talonmiehen taloonsa asumaan. Ehkä muutaman vuoden päästä pikkumökissä asuu vaimo ja vauva. Ja pihapiirissä tepastelee kukko kanojensa kanssa. Kaveri oli oikealta ammatilta katontekijä ja nopeat keskustelut myös meidän talonmiehen talosta. Madam, kun oli saanut taas Kuningas idean, et ensi kuussa ovat Kartongin omat Festivaalit niin Madam ei mene hotelliin vaan säästää nekin rahat. 1,5km päässä oleva hotelli maksaa 86euroa aamiaisella. Aikaa reilu 3 viikkoa.
Eihän tehtävä mahdoton ole, kunhan tämä järkyttävä väsymys väistyy. Madamelta tiedustellaan vielä, et käydäänkö maalarilla. No, ei todellakaan. Madam maalaa itse. Maaliakin löytyy kotoa ja telatkin saavat vielä yhden urakan toimia. Puutarhasiirtola mökki saa pian valkoisen pinnan seiniin. Ei tämä mikään Dreamhouse vielä ole, mut jostain tämäkin projekti pitää aloittaa. Mut nyt äkkiä kotiin Madam on ihan loppu. Ja niin siinä sitten kävi. Madam astuu harhaan ja putoaa maahan onneksi polvi säilyi. Luut pysyivät ehjinä. Kannatti syödä Suomessa satakiloa suklaata niin ei tullut murtumia. Äkkiä kotiin katsomaan jalkapalloa. Senegal voitti Gambian murskalukemin 3-0. Maansuru, hiljainen ilta kaduilla. Taas toisaalta Madamen onni virastot ovat auki huomenna. Jos Gambia olisi voittanut niin Madam ei pääsisi selvittämään miksi meille ei ole tullut vettä hanasta kolmeen kuukauteen. Kylläkin vesiosuuden ylläpito maksut ovat tulleet. Musa saa mennä Brikamaan hakemaan meidän tonttipapereihin vielä rakennuslupa leimat, et päästään aloittamaan. Madame on niin väsynyt, et viinikin unohtu juoda. Löytyi aamulla lasista.

Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Madamen paluu Suomeen

Madam ja syksy Suomessa

Madam Serrekundassa