Madam matkalla Gambiaan

Madam matkusti neljä vuorokautta Gambiaan. Matka on yleensä ollut reilu 12 tuntia. Nyt yllättäen lakkoja, peruuntuneita lentoja ja koneita mihinkä ei mahtunut.
Onneksi Madam oli matkassa yksin on helpompi buukata yhtä paikkaa lentokoneeseen, kuin kokonaista perhettä. Madam nuokkui Saksassa kentällä. Ja onneksi nuokkui. Italian lentokin peruttiin niin Madam kerkisi Espanjan lennolle.
Madam kävi nukkumassa Marokossa, Pohjois-Afrikassa. Päämäärähän oli Länsi-Afrikassa Gambiasssa. Mut hei Madamhan oli jo päässyt Euroopasta Afrikan puolelle.
Lauseelle matkailu avartaa tuli taas ihan uusi muistutus. Moniin vuosiin ei ole ollutkaan mitään muutoksia lentämisessä. Madamhan lenteli myös koko Korona ajan. Tai joo tulihan muutos nykyäänhän ei ole enään niin hyviä juoma valikoimia Brussels Airlines koneissa. Marokossa oli aika viileää.
Hyvin Madam kuitenkin nukkui kahden peiton alla.
Madam yritti Googlata kartan avulla, et löytyisikö puutarha myymälää? Tai löytyisikö laattamyymälää alta 30km säteellä. Harmi, Oliviipuun taimi tai käsinmaalatut laatat olisivat olleet niin mieleisiä tuliaisia Madamelle Casablankasta. Lopuksi lento myöhästyi vielä Casablankan kentältä puolituntia, mut se viivästys ei enään edes tuntunut miltään. Marokkolainen poliisi oli ainut mikä murisi kentällä. Hänellä oli palautettavana nuori Gambialainen tyttö josta hän pääsi eroon, kun oli laittanut hänelle turvavyön koneessa. Espanjan kentällä värvättiin ihan avoimesti huume muuleja. Onneksi naivit nuoret Gambialaiset menivät Tapin lennolle kuplakuori mukana missä oli muutama laatta lääkkeitä. Mukamas lääkkeitä mitä veli Gambiasta ei saa. Madam tunnisti kuitenkin Losec 20mg laatan. Näitä tarinoitahan on netti väärällään. Toissa viikollahan juuri 19-vuotias Gambialais neito jäi kiinni Dubain kentällä! 18 vuotta vankeutta aivan samanlaisella tarinalla.
Yes, Gambiassa vihdoin. Madamen retkihermot olivat jo sitten Gambian kentällä hiukan hukassa. Normaalistikkin Gambian kenttä ei toimi. On kaksi pientä laukkuhihnaa, jota pitää seurata. Laukut tippuvat hihnalta tai jäävät jumiin suuaukolta. Lopulta aina sit, joku turisti käy auttamassa laukut takaisin järjestykseen. Niin kävi nytkin. Nyt laukku kaaos sai jo naurettavat piirteet. Madam mene jonoon ja anna laukkusi vastakuitti rouvalle ja puhelinnumerosi niin soitetaan täältä kentältä viikolla, kun laukkusi saapuu. Juu, sitä soittoa ei tulisi ikinä ja millä todistaisit, et laukku on hukassa jos antaisit vielä ainoan todistuskappaleesi rouvalle! Madam on kerran hakenut yhden laukkunsa Gambiassa lentorahdin puolelta ja ei enään ikinä halua kuluttaa päiväänsä siihen. Sorry, kerran haki myös normipuolelta, kun Brusselin kone tuli samaan aikaan ja luulivat, et Madam tuli sillä lennolla. Monella Euroopan kentällä oli kenttätyön tekijöillä lakkoja ja siksi laukkuja saapui paljon yksinään myös Gambiaan. Kahden tunnin odottelun jälkeen vihdoin tuli myös Madamen laukku. Olihan Madamella taas Light lippu, ei ruumaan meneviä laukkuja. Musa odotti kentällä ja päästiin ajamaan uutta hienoa tietä, joka oli jo vajonnut pohjastaan yhdestä kohtaa. Madam oli oli onnellinen, ettei taaskaan ollut ostanut halppis lentoyhtiön lippuja. Nyt lentoyhtiö hoiti kaikki uudet lentoliput, hotellin, ruuat ja juomat. Sanonta köyhän ei kannata ostaa halpaa piti taas niin paikkansa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Madamen paluu Suomeen

Madam ja syksy Suomessa

Madam Serrekundassa