Paksu, paksumpi Madam

Tällä viikolla Madamen on oikein kunnolla pitänyt ruoskia itseensä eteenpäin, kun ei ole voinut töitten lomassa tehdä niitä normaalisti energiaa ja voimia antavia asioita. Madamelta poistettiin toistamiseen tänä syksynä luomi. Ensimmäinen oli vaan rasvaluomi, mut maanantaina poistettu luomi lähti tutkittavaksi patologille muoviputkessa. Leikattu alue piti sulkea kolmella tikillä. Madam tajusi hiukan jälkijunassa vasta, ettei pääsekkään tällä viikolla lempiharrastuksensa pariin.
Yrjönkadun uimahalliin uimaan nakkena räpylät käsissä ja juoksemaan uimavyö menetetyn vyötärön paikalla. Madamella on tullut tavaksi vaihtaa kuulumisia vesijuoksun lomassa Nasiman äidin kanssa altaassa. Madam tarvitsee tietyt rutiinit ja tavat ympärilleen. Nyt, kun ei ole saanut hyvän olon tunnetta on pitänyt Madamen työntää kaksin käsin lahjaksi saatua suklaata öisin suuhunsa töissä. Madam on paksu ja paksummaksi kasvaa. Madamen viikkoa on myös värittänyt kiire niinkuin aina. Lisänsä siihen on tehdyt lakko. Yango taksi on renkaat sutien kuljettanut Madamea paikasta toiseen. Välillä kaupungista myös toiseen. Taksi kuskeina ollut eri maista tulleita kuskeja. Paras kuski ollut Nigeriasta ja hauskin kuski ollut Egyptistä. Samainen kuski kysyi myös mistä maasta Madam on?
Madamen viikkoa on hankaloittanut myös jäätävä kylmyys. Madam unohti villatakin Tampereelle. Ei hätää Madam suunnisti New Yorker kauppaan Itäkeskukseen. Pihalle kaupasta Madam käveli paksu, paksumpi talvitakki päällä. Villatakit olivat kalliimpia, kuin talvitakit. Vetoketjuhupparit olivat kaupasta loppuneet ja napapaidat eivät enään pue Madamen paksu, paksumpaa vartaloa. Madam on poikennut välillä museoissa, kirjastoissa.
Opiskellut historiaa koulunpenkillä.
Anatomiaa omalta ja asiakkaan vartalolta. Madam on ihmetellyt -70 luvun kerrostalo asuntoa.
Ja entisajan Suomalaista naisellisuutta.
Madam käyttää mielellään paikallisliikennettä säästääkseen oireilevaa polvea.
Joihinkin paikkoihin pääsee vain erikoiskulkuvälineillä läpi lumen ja jään.
Madam lupaa hillitä herkkujen syömistä ensi viikolla. Näin Madam tekee tilaa Jouluherkuille.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Madamen paluu Suomeen

Madam ja syksy Suomessa

Madam Serrekundassa