Madam ja alle kuukausi Jouluaattoon

Madam alkaa valmistautua Suomi Jouluun. Madam on jo hyvissä ajoissa hommannut suklaa Joulukalenterin, raaputettavan Veikkaus kalenterin ja perinteisen Partion hyväntekeväisyys Joulukalenterin. Tämän vuoden Jouluaskartelu mallitkin on Madam tarkkaan tutkinut.
Kinkun ja graavi lohen valmistus päivät on Madam tarkkaan miettinyt. Pariin perheeseen on tehty Jouluruoka menuut. Ja laskettu tarkkaan kinkun menekkiä. Madamen perheessä ei ole koskaan Jouluna ruuan menekkiä laskettu. Ruokaa pitää olla paljon. Madam itse jo syö valtavia annoksia.
Tällä viikolla Madam kävi opettelemassa Marhaban keskuksessa ruuan laittoa.
Meitä oli monesta eri maasta. Syyria, Kuuba, Venetsuela, Nigeria, Algeria, Venäjä ja Ukraina. Madam ei edes kaikkia maita muista. Madam oli tietenkin työnpuolesta paikalla. Ja moneen kertaan Madam sai vastata kysymykseen mistä maasta olet ja kauanko olet asunut Suomessa? Madam hidas ja hiljainen Hämäläinen. Ei kuulemma uskoisi ollenkaan Suomalaiseksi. Madamea nauratti kovasti. Ruoka maistui taas niin hyvältä.
Syyrialainen keitto, jonka sisällä on pasteija.
pasteijan sisällä ihanaa naudanlihaa. Madam, kun oli oppilas keittiö hommissa niin sai vain lohkoa perunoita 10 kiloa!
Marhaba keskus on kaikille avoin yhteinen olohuone. Paikassa järjestetään erilaisia kursseja ja aina Keskiviikkoisin siellä kokataan yhdessä ja tarjoillaan ilmainen lämminateria. Nytkin yli 80 ihmistä kävi paikalla syömässä. Iltapäivästä läheisestä koulusta oppilaat tulivat käyttämään tilan kaakao automaattia. Mielenkiintoinen ja tapahtumarikas viikko Madamella Tampereella ja taas huomenna Helsinki. Ensin kylläkin Madam käy kuuntelemassa tämän vuoden ekat Joululaulut Tikkurilassa jossa esiintyy vuoden Mummo. Ihanaa kohta avataan eka luukku!

Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Madamen paluu Suomeen

Madam ja syksy Suomessa

Madam Serrekundassa