Madamen paluu Suomeen

Madam ollut Suomessa nyt kuukauden töissä. Madam tekee melkein yötä päivää töitä. 118 tuntia viikko vauhdilla. Tällä viikolla Madam ottanut hiukan rauhallisemmin, vain 96 tuntia. Pitää jäädä harrastuksille myös aikaa. Satoja kertoja Madame on joutunut vastaamaan kysymyksiin. Onko sulla ikävä Gambiaan? Madam ikävöi Oliweriä ja Maxia.
Madam myös kaipaa hitaita aamuja. Satoja uutiskanavia maailman uutisista. Poliittisia keskusteluja Musan kanssa.
Madam on lihonut Suomessa 5kg. Tavannut paljon ihmisiä työnpuolesta vanhoja tuttuja ja uusiakin. Suomi on muuttunut taas 7 kuukauden aikana. Kaikki tuntuu tapahtuvan netissä ja kymmeniä Appeja täytyy ladata puhelimeen. Salasanojen määrä lisääntynyt triplasti. Eniten Madamea kummastutti, kun pankista tuli pyyntö, et pitää mennä esittämään passi. Madam tiedusteli pankissa onko tämä uusi käytäntö mikä pitää tehdä vuosittain? Virkailija ei osannut vastata. Madamen pankki Appi saatiin kuitenkin taas auki. Oli kuulemma suljettu, kun Afrikka kuuluu ongelmallisiin maanosiin.
Madamen varpaaseen tuli pöpö ja se piti hoitaa pois kahdella antibiotti kuurilla pois. Nyt varvas on kunnossa ja pöpö tuli Suomessa, kun Madamen varpaat eivät halunneet sulloutua lenkkareihin, koska olivat olleet 7 kuukautta varvastossuissa.
Madam tuli lautalla Suomenlinnaan päiväkahville. Aurinko paistaa ja Suomenlinnan kirjasto antaa upeat puitteet Madamen työskentelylle. Kirjasto on perustettu vuonna 1957. Madamella on kauhea määrä paperitöitä, joita olisi pitänyt tehdä verkossa jo viikkoja sitten.
Madam suosittelee Suomenlinnaa matkailu kohteena. Madamelle Suomenlinna on ollut aina tärkeä ja voimaannuttava paikka. Irtiotto työstä.
Täältäkin Madame imee vanhoista rakennuksista ideoita raksalle. Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha on myös Madamen lempipaikkoja. Siellä on ulkona aistipuutarha jossa Madame kerkisi yhtenä aamuna poikkeamaan ja pääsi aistien pää puutarhurin oppeihin.
Nyt Madamen on vastattava viesteihin ja avattava opiskelu linkki verkossa. Madam toivottaa juuri sinulle oikein kivaa ja mielekästä syksyä.
Otetaan kaikki irti arjesta. Opitaan uutta ja vaalitaan perinteitä. Ja rakastetaan täysillä. Rakkaus on se mikä maailmaa pyörittää, eikä mikään jalkapallo!

Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Madam ja osta jotain kivaa itsellesi

Madam ja syksy Suomessa