Madam ja syksy Suomessa

Viime viikolla Madam matkusti työmatkalle Kontiolahteen. Madam kerkisi myös käydä Joensuun torilla huutokaupassa.
Mukaan lähti omituisia asioita. Petkele, Metsurin kypärä suojavarusteineen, varoitus kyltti ja Arabian uunivuoka. Madam pakkaa nämäkin merikonttiin kohti Gambiaa. Syksykin on jo vallannut koko Suomen.
Lapissa satoi jo ensi lumikin ja täällä Helsingissä ja koko muussa Suomessa koettiin kunnon syysmyrsky. Aamusta Madam lähti asiakkaan kanssa taksilla Haartmannin sairaalaan sovitulle poliknilikka käynnille. Madamea luultiin siellä papiksi.
Madam on herätellyt vanhan harrastuksen henkiin. Kuntouinti ja vesijuoksu. Pari viikkoa sitten Madam näki Yrjönkadun uimahallissa 92 vuotiaan rouvan, joka oli myös vesijuoksemassa.
Madamelle ei tietenkään käy mikä tahansa uimahalli. Madam käy ainoastaan Yrjönkadun uimahallissa, kun siellä ei ole lapsia. Uida saa nakkena. Saunakin lämmitetään puilla. Juoksuvyötkin on hallin puolesta Yrjönkadun halli on Roomalais Kreikkalainen ja valmistunut 1920. Vuoden vaihteessa menee kylläkin parin vuoden remonttiin. Siellä saa myös uida uimapuvulla ja erikseen on päivät miehille ja naisille.
Gambiastakin löytyy sisäallas Coco Ocean Hotellista. Hotelli on Marokkolais tyylinen ja siellä on myös Hamami ja normaali sauna.
Madam, kun on joka päivä töissä niin ei kerkiä metsään sieniä poimimaan. Asiakkaan Mummi poimi Madamelle suolasieni ainekset Joulupöytään. Madam on tietenkin Joulunkin töissä. Arvokkaan hintaisia ovat Suomalaiset vihannekset ja kalat. Madam poikkesi remontoidussa Hakaniemen Kauppahallissa.
Mukaan lähti vihannesten lisäksi tuoretta Tonnikalaa ja lahjaksi vielä Turkkilaista tilliä.
Ruotsin Prinsessan vierailu lisäsi Helsingin katukuvaan paljon erilaisia poliiseja ja Kauppatorilla ei saanut harjoittaa torimyyntiä.
Puolustusvoimien miinalaivakin oli liikenteessä. Madam kuitenkin ajattelee, ettei Prinsessan takia vaan Suomen oman turvallisuuden vuoksi. Meillähän on kuitenkin naapuri valtio jossa Pressana toimii epävakaa henkilö.
Eletään sovussa ja pidetään toisistamme huolta. Madam harkitsee Tuonelan Papin virkaa kunnolla. Olisi niin helppo tehdä töitä vain Sunnuntaisin ja saada kuitenkin koko viikon palkan lisineen. Tämähän on tälläinen urbaani kaupunki legenda Papin virasta. Madamen töistähän liikkuu tarina. Helppo homma istua päivät pitkät, asiakkaan kanssa taksissa.

Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Madamen paluu Suomeen

Madam ja osta jotain kivaa itsellesi