Madam ja puuta, heinää

Madam on nyt viikon aikana vieraillut useammassa puutarhassa. Nyt sadekauden alussa sade on vielä maltillista. Sateita on tullut tyyliin, joka toinen päivä tai yö.
Jonkin verran sateet on jo tehneet jo tuhoja. Osa teistä on jo melkein mahdottomia mennä ilman nelivetoa. Kovat tuulet, jotka eivät ole vielä myrsky lukemiin nousseet. Niistäkin on jo kylläkin varoitettu. Madamen takapihalla on vuokrakasarmi josta irtosi viime yön ukkospuuskissa jo kattopeltiä, mut se on joka vuotuinen rituaali. Mitään ei korjata etukäteen. Juu ja tänään sitä korjattiin rakennusharkoilla, joita ripoteltiin aaltopellin päälle. Tämä viikonloppu, kun laiskotellaan Tobaskijuhlien jälkimainingeissa niin Maanantaina alkaa kuulua uusien kattopeltien vasarointia. Ja vanhojen peltien uudelleen kiinnitystystä. Jos eivät ole täysin ruostuneita.
Mangot kypsyvät ja lajikkeita on tällä viikolla Madam nähnyt melkein kymmenkunta. Madam ei kaikista mangoista tietenkään tykkää.
Tämä hedelmä kylläkin maistuu Madamelle. Makua voisi kuvailla ananaksen ja vaahtokarkin yhdistelmäksi.
Avokado on monelle tuttu myös itsekasvatettuna huonekasvina Suomessa. Kasvaa nopeasti ja on helppohoitoinen. Madamen avokadon taimet ovat nyt metrin korkuisia vasta. Ne odottavat siirtoa Madamen unelma tontille Kartongin kylään.
Aloe Vera, Aaleot on monikäyttöisiä kasveja. Niitä on käytetty läpi historian lääkinnällisiin tarkoituksiin. Voidaan käyttää sisäisesti ja ulkoisesti. Madam käyttää kasvia monen Gambialaisen tavoin rosvojen estämiseen. Muurien ulkopuolella näkyy usein näitä kasveja.
Piikikkäät kasvit ainakin hidastavat varkaiden kiipeämistä muurin yli tai ainakin sattuu, kun hyppää muurilta Madamen pihaan.
Oliwer ja Max toivottavat hyvin läheisesti tervetuloa ja tervemenoa pysyvästi.
Madamen ruukkupuutarhaa. Naapuri puutarhasta löytyi kukkia joillekka ei ihan heti löytynyt nimeä.
Suomi rouvan puutarhasta löytyi väri iloittelua.
Myös huumavia tuoksuja.
Madam odottaa uuden viikon alkamista. Normaaliin arkeen palaamista. Ruoka orgioiden loppumista. Madam pääsee taas kuntosalille treenaan ja hikoileen. Nyt Madam vain taas hikoilee noroina lattialle tekemättä mitään. Nautitaan elämästä täysillä.

Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Madamen paluu Suomeen

Madam ja syksy Suomessa

Madam Serrekundassa