Madam ja nostalgiaa

Iltapäivän ensimmäinen rukouskutsu lämpötila 38 astetta yläkerran parvekkeella. Harmaa taivas ja vettä sataa. Madam sai tänään aikaiseksi avattua viimeisen matkalaukun alakerran vierashuoneen muuratun pöydän alla. Madam ei mitään erikoista matkalaukusta löytänyt. Musa piirteli talon pohjapiirrustusta yhdelle Kartongin tonteista. Madam, tule katsomaan tämä olisi hyvä talonmiehentalo.
Madam katsoo ja Musa selittää tohkeissaan. Tänne varastoon kaikki matkalaukut. Juu, hyvä idea. Madam kysäisee mikäs tämä ympyrä on terassin edessä? Musa tärkeänä selittää, et se on sun mango. Madam hiukan kysymys merkkinä ihmettelee. Madam hei! Se voi olla myös sun avokaado. Juu, kumpikin käy, mut niitä tulee olla monta. Madam laskee terassin pilarit. 5kpl puitakin pitää olla ainakin neljä. Madam tyhjentää vielä pöydän alla nurkassa olleen merimiessäkin. Musakin heti katsoi mitä löytyy. Madam on ihan liekeissä. Täällä on Madamen vanhat shortsit. Siis oikeasti vanhat. Madam miettii ääneen kuumeisesti, kuinka vanhat? 18 vuotta vai 23 vuotta kunnes tajuaa! Uskomatonta Madam käytti näitä ekaa kertaa 40 vuotta sitten! Champion urheilu kääntöshortsit. Madam odotti Emmiä ja Hannu Metso antoi Madamelle shortsit joissa on kuminauhavyötärö. Mukavammat odotusaikana. Madamen jalassa oli Lacosten tennis shortsit, jotka eivät joustaneet lainkaan ja päällä tietenkin Lacosten pikee t-paita. Madamella ollut kaikkien neljän lapsen odotusaikana Champion kääntöshortsit jalassa. Ja joskus ilman raskauksiakin. Nyt Madamesta tuli ihan nostalginen. Madamen oli pakko kokeilla mahtuuko shortsit vielä päälle. Musa kauhisteli. Ne on ihan likaiset pese ensin. Madam tarkasteli kääntöshortseja. Kuminauha kuollut ja pintalikaa. Joko mahtuvat päälle tai sitten ei. Täydelliset edelleen. Ei edes haittaa kuminauhan haperointuminen. Vyötärön pystyi kääntämään ja pysyvät päällä. Ei näillä kyllä enään mennä mennä korkkareissa reiveihin, mut suljetaan portti Musan jälkeen. Nyt Madamelle laskeutui täysin nostalginen olo.
Emmi ja Hannu ovat nukkuneet pois. Ollaan kiitollisina kertomassa nostalgisia muistoja. Madam lupaa olla käyttämästä itsestään sanaa vanha. Madam on parhaassa iässä ja valmis kokemaan lisää nostalgiaa.

Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Madamen paluu Suomeen

Madam ja syksy Suomessa

Madam Serrekundassa