Madam ja mitäs sitten pureksitaan

Madam heräsi onnellisena auringon säteiden osuessa silmiin ennen kello seitsemää Sunnuntai aamuna. Useamman viikon ollut jo, ettei aurinko ole Madamea herättänyt aamulla. Madam on niin riippuvainen auringosta. Madam saa energiansa auringosta ja jos sitä ei näy niin Madamen pitää keksiä korvaavia juttuja. Yks ilta Madam halusi hampurilaisia. Päivä oli ollut harmaa ja pilvinen. Tarvittiin siis jotain piristystä. Madam soitti Musalle, et tuo tullessasi ärrältä makeaa leipää. Meidän kortteli kioskissa siis myydään kolmenlaista leipää. Tapalapa muistuttaa patonkia. Senfur ranskanleipää ja Sweet bread pesusientä. Se siis saa toimia korvaavana hampurilais sämpylänä. Madamen pitäisi vielä kehitellä jauhelihan korvike kotona löytyvistä aineista.
Papuja, herkkusieniä, puna ja valkosipulia, perunaa, jalopenoja, oliiviöljyä, pari kananmunaa. Erilaisia mausteita ja korppujauhoja. Madam väänsi ensin itse Tupperware lihamyllyllä kunnes muisti, et onhan talossa mieskin. Musa kulta auta Madamea. Musa riensi yläkerrasta apuun ja naureskeli, et Madam käy kuntosalilla eikä jaksa pyörittää lihamyllyä. Eipä Musa kauaa hymyillyt. Madam ja Musa väänsi lopuksi yhdessä taikinan. Tehosekoittajalla homma olisi hoitunut hetkessä. Madam ei etsinnöistä huolimatta löytänyt koko sähkölaitetta. Tehosekoittaja on saanut jalat alleen ja mennyt piiloon. Musa vannotti Madamea, et näistä hampurilaispihveistä on tultava hyviä, kun on näin kauhea homma. Madam vakuutteli, et loistavia tulee. Madamella oli kova luotto jälleen itseensä, vaikkakin ensimmäistä kertaa teki hampurilaispihvejä ilman lihaa.
Madam oli tietenkin oikeassa hampurilaiset onnistuivat hyvin. Oliwer ja Max olivat myös tyytyväisiä pihvien koostumukseen ja mausteet olivat ihan nappiin täydelliset. Oliwer halusi pihvinsä tietenkin ketchupilla ja majoneesilla. Max on naturaali koira. Pääasia, et kupissa on myös koirannappuloita pureksittavaksi.
Hyvin onnistui myös Perjantaina Madamen tuliais kasvispaistos. Mikä mukana Madame kiiruhti Suomi tapaamiseen.
Jälkkäriksi olikin kahvin kanssa Riitan leipomaa baanikakkua, Annen tekemää mangosorbettia ja Tarja oli vielä tehnyt sitruunakastiketta.
Iltapalaksi Madam sai vielä nakkisalaattia.
Madam lähti vatsa täytenä Hiacen takapenkin kyydissä kaupunkiin takaisin. Auton yksi sivuikkunoista oli korjattu muovipussilla ja teipillä. Se kivasti räpätti pilkko pimeällä tiellä ilmavirrasta. Tie poliisin pysäytys pisteessä poliisikin olisi tarvinnut, vaikka Jenkki purkkatyynyjä puuttuvien hampaiden tilalle. Poliisin kysymykseen onko Madamella kaikki hyvin hymyilevällä rannikolla? Madam melkein repesi. Kiitos, kaikki on hyvin. Uuden valtatien alussa moottoripyörän kuskilla ei mikään enään voinut olla kunnossa. Moottoripyörästä, vain tankki oli alkuperäisessä muodossa. Kaksi tila-autoa oli muotoillut muut osat. Loppumatkan Madam matkusti teinien kanssa taksin takapenkillä. Sillä erolla, et madamen sylissä oli käsilaukku. Teineillä oli sylissä kaverit. Tänään Sunnuntaina ei onneksi tarvitse matkustaa mihinkään. Välillä paistaa, sataa vettä kaatamalla ja on tukahduttavan kuuma. Sadekausi on Madamen mielestä hanurista. Ja sieltäkin valuu nyt hiki.
Nautitaan Heinäkuusta ja toisistamme.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Madamen paluu Suomeen

Madam ja syksy Suomessa

Madam Serrekundassa