Madam ja katsaus viikkoon

Viikko sitten Lauantaina oli Sanchaban naisten juhlat. Madam oli saanut myös kutsun. Juhlat alkoivat jo päivällä. Madam skippasi päiväjuhlat. Niitten musiikki ja kulttuuri osuus ei oikein Madamea innostanut. Musiikki ja välispiikit kuuluivat kyllä Madamen kotiin. Juhlia oltiin valmisteltu koko viikon ajan ja ne pidetään joka vuosi. Madam keskittyi loikoilemiseen kuntosali treenien jälkeen ja otti myös hyvät päivä tirsat. Madamhan ei oikeasti edes asu Sanchabassa vaan Kerrseringissä. Oikea puoli katua on Sanchabaa Madamen kohdalla ja vasen puoli Kerrseringiä missä Madam asuu. Alkupää katua on Kololia ja loppupää katua on Sukutaa. Auringon laskiessa Madam menee suihkuun ja lähtee Bilettämään.
Ensin Madamen pitää tietenkin juhlissa syödä tukevasti, että jaksaa tanssia tunnin. Ja todellakin Madam ja valkoisen talon emäntä tanssi hiestä märkänä. Juhlat oli puutarhassa ja parisen sataa naisvierasta oli päivänaikana mukana. DJ soitti Madamelle yllätyksenä pari lattari biisiä ja siitä villiintyi koko puutarha. DJ luuli siis, et Madam on Espanjasta. Madamen olikin aika siirtyä kotiinsa tien toiselle puolelle ja päästävä suihkuun. Vaatteet olivat liimautuneet hiestä märkänä Madamen muhkuroihin. Madamen oli päästävä suihkuun vol.4. Oliwer ja Max bilettivät Madamen tuomilla kananluilla loppuyön.
Maanantaina piti tarkasti katsoa mistä pääsisi mahdollisimman kuivin varpain kuntosalille. Tiistain vastainen yö oli kamala. Madam ei saanut nukuttua kauneusuniaan rauhassa. Järkyttävä ukonilma ja kaatosade. Kattotuuletinta piti pitää päällä, kun oli tajuttoman kuuma. Tuulettimen rahina saa Madamelle päänsäryn. Normaalisti sitä ei pidetä yöllä päällä. Bonuksena meidän cash power mittari, joka on asennettuna yläkerran "halliin" huusi kuorma-auton peruutusääntä koko yön ja vielä aamullakin. Mittari varoitti, et etukäteen ostettava sähkö oli ihan lopussa! Aamulla Madam ja Musa joutui ajamaan kiertotietä, et päästiin valtatielle. Hiekkatiet olivat ihan veden vallassa ja osa asvaltti teistäkin. Uusi hieno valtatie oli kuivana, mut kaikki liittymät sinne olivat pelkkää oranssista kuraa. Sähkö ja vesilaitoksen toimipistekkin oli muuttanut. Nawec kun ei tunnetusti mistään oikeasta asiasta informoi niin Madamella ei ollut tästä mitään tietoa. Onneksi oli vielä kuitenkin samalla Bijillon alueellaa. Supermarketista löytyi yllättäen Oliwerille ja Maxille laadukas 20kg nappulasäkki.
Kosteusprosentti on jopa noussut tällä viikolla hetkellisesti 93 prosenttiin. Vielä on pyykit kuivunut. Ukkosmyrskyt ovat kaataneet puita talojen päälle ja kattopeltejä lentänyt tuulen mukana. Toistaiseksi ei ole onneksi kuolleita. Muutama perhe jäänyt kodittomaksi myrskyjen tuhoissa. Madamen tullessa Torstaina kotiin oli Madamen kotitiellä 10 mellakkapoliisia varmistamassa kauhakuormaajan työskentelyä. Risteyksen toisella puolella kauhakuormaaja rikkoi parasta aikaan yhden hienon villan muuria. Tontin omistajat eivät ole reakoineet mitenkään siihen, et muuri on uuden tulevan tien paikalla. Ehkä omistajat asuvat ulkomailla. Ehkä talossa työskentelevät eivät ole muistaneet ilmoittaa tai ehkä omistajat eivät uskoneet, et oikeasti kauhakuormaaja tulee ja laittaa aika voimalla kaikki maan tasalle. Vahingossa hajoaa muutakin. Seuraavaksi tulee Catepilari ja lanaa tien ja kaiken mikä jää alle. Madamelle yksi Gambialainen valopää yritti selittää, et vuotuisat tontti ja kiinteistöverot koskevat vaan ulkomaalaisia, jotka omistavat tontin ja talon. Hoh, hoijaa! Madamen lähimmät naapurit ovat alkaneet rakentamaan uusia muureja tonttinsa suojissa ja näitä siirrettäviä muureja ei kauhakuormaaja moukaroinut. Madamen porttia vastapäätä oleva autokorjaamo keskittymän pojat hakkasivat kiireellä vasaroilla muuria kumoon ja pojat työntövoimalla heijaamalla saivait sen juuri ennen kauhakuormaajan saapumista maahan. Jos kauhakuormaaja olisi kerinnyt paikalle niin muurin takana olevat autotkin olisivat saaneet osumaa. Mellakkapoliisit käskivät siirtää kaikki raato autot pois kadulta. Se olikin Madamen mielestä hyvä juttu. Tavalliset Sanchaban poliisit olivat ainakin pari kertaa niistä huomauttanut ja hetkeksi autot olivat lähteneet. Ja uusia oli ilmestynyt tilalle.
Joku Suomi rouva jossain Gambia keskustelussa hehkutti joskus, et sadekausi Gambiassa on ihana ja sataa vain öisin. Kaupungissa sadekausi on todellakin syvältä. Täällä vesi ei kerkiä imeytyä maahan niin kuin maaseudulla. Seisova vesi ja roskat, ulosteet ovat iso terveysriski. Täällä kun viemäröintiä vasta opetellaan ja nekin ovat yleensä jo valmiiksi täynnä roskaa. Tänäänkin Lauantaina on satanut jo useampaan kertaa ennen kello viittä. Kadut haisevat nyt sadekaudella ihan viemäreiltä ja maatuvilta hedelmiltä. Tämän viikon oudoimmat jutut tulee tässä: Madam, haluatko ostaa valkoisen rotan? Esiteinit avasivat pahvilaatikon kantta. Madam kurkkaa laatikkoon ja todellakin valkoinen rotta pahvilaatikon pohjalla. Ehkä ens kerralla. Väistä! Huutaa teini kadulla Madamelle. Madam hyppää syrjään ja samalla kulman takaa juoksee mies teinin perässä ja huutaa sorry, Madam! Mies on tuttu ja hänellä on iso viidakkoveitsi kädessä. Madam sulle on video puhelu täällä! Kuka soittaa kuntosalille? BaBoy halusi vain kertoa, et kaikki on hyvin ja lämmintä on Oulunkylässä. Perjantaina siilitukkainen tyttö poikkesi kuntosalilla. Madam steppasi stepperillä. Ihmetteli miks pojat kaikki halusivat nuuhkuttaa tyttöä läheltä korvaa? No ei kukaan ollut kiinnostunut tytöstä. Hänellä oli olkapäällä nukkuva papukaija.
Madam ja Musa sai juuri tiedon, et hyvä ystävämme ja monien Gambialaisten tuntema Rouva on kuollut vaikean sairauden murtamana. Kevyet mullat Maire ja osannottomme kaikille läheisille ja omaisille. Mairella oli sydän kultaa ja niin monia lapsia hän auttoi Gambiassa pyyteettömästi.

Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Madamen paluu Suomeen

Madam ja syksy Suomessa

Madam Serrekundassa