Madam ilahtui auringon näkemisestä

Madamella aamu alkoi 4.30. Kaikkialla on hiljaista ja pilkko pimeää. Edellisenä aamuna Madam heräsi samaan aikaan ikkunan rikkomisen ääneen. Hiukan aikaa piti miettiä. Pitääkö nousta ja reagoida vai ei? Takapihan naapureilla ja vuokralaisilla ei ole ikkulaseja vaan heillä on luukut. Koulussa ei ole laseja, pelkät luukut. Myös luontaistuote tehtaassa luukut ja heidän myymälässä metalliovet, jonka suojissa lasiset liukuovet. Ei siis tarvitse reagoida mitenkään. Oliwer ja Max eivät haukkuneet. Madam siis jatkoi kans uniaan. Tänään sitä unta ei riittänytkään enään Madamelle.
Täällä yleisin aika, kun varkaat liikkuu on juurikin tuo kello neljän aika. Viime viikolla tyhjennettiin Serrekundassa omakotitalon olohuone. Olohuoneen ikkunan kalteri irroitettiin. Siitä mentiin sisään ja kannettiin taulu TV autoon. Läppärin ja puhelimen kanssa. Muutakin pientä omaisuutta tungettiin taskuihin. Talon isäntä nukkui unilääkkeen kanssa ja ei siis kuullut mitään. Talon naisväki nukkuu henkilökunnan kanssa talon länsipäässä ja eikä myöskään heränneet lainkaan. Poliisi pidätti päivällä pari tyyppiä, jolta löytyi vielä varastettua omaisuutta taskusta. Kaiken isomman olivat jo myyneet ja autonkuljettajan nimen olivat unohtaneet. Tietenkin kielsivät ensin kaiken aamuöisen vierailun olohuoneen ikkunan kautta.
Tänään aamu yöstä saapui Espanjassa sydänkohtaukseen menehtynyt poika. Poikahan kuoli, kun sai tiedon isän kuolemasta Dakarissa puhelimitse. Madam on yllättänyt, kun aina moititaan Espanjaa pyrokraattiseksi maaksi ja kaikki asiat tapahtuvat hitaasti. Poika kuoli perjantaina iltapäivällä ja tänään maanantaina kahden rukousten jälkeen hänet haudataan synnyinmaahansa kotikyläänsä. Ruumis lensi Espanjasta kahdella reittikoneella sinkkiarkussa Gambiaan saattajiensa kanssa. Nykyään arkulla pitää olla samalla lennolla saattaja mukana, joka on vastuussa ruumiista. Lentoyhtiöt eivät ota enään riskiä, et arkkua ei ollakkaan vastassa määränpäässä. Gambiassa ei ole hautaustoimistoja. Arkut ovat vihreän värisiä ja vain ruumis valkoisissa käärinliinoissa lasketaan hautaan. Hautausmaalla ovat vain yleensä miehet ja pojat. Naiset ovat kotona.
Madam näkee viikon ensimmäiset auringon säteet ja lähtee alakertaan aamiaisen tekoon itselle ja koirille. Madam toivottaa juuri sinulle hyvää viikkoa ja pidetään huolta toisistamme.
Ikkunan rikkoutumisen ääni tuli kadulle parkkeeratun auton takaikkunasta. Takapenkiltä varkaat olivat vieneet auton varaosia. Auto odotti vastapäisen korjaamon asennuksia. Ja taas täällä sataa, kun Madamen piti lähteä kuntosalille.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Madamen paluu Suomeen

Madam ja syksy Suomessa

Madam Serrekundassa