Madam uutta maistamassa ja kokemassa

Madam tykkää testailla uusia ruokia ja reseptejä. Madam on oppinut paljon kasvisten käytöstä täällä Gambiassa. Myskikurpitsa tai voikurpitsa millä nimellä sitä nyt halutaan kutsua. Madam oppi sen käytön täällä asuessaan Sambuyanissa. Myöhemmin Madamelle selvisi, et on vanha luonnonlääketieteen tunnistama kasvis, joka poistaa lääkejäämiä elimistöstä. Ilmankos Madame tunsi, et myskikurpitsa helli Madamen vatsaa.
Tässä uunikasvikset menossa uuniin oltuaan yön yli jääkaapissa marinadissa. Kasvikset ovat vielä täällä halpoja. Kuvassa oranssiset suikaleet ovat myskikurpitsaa. Gambiassa on monia kasvisruokia tai ruokia missä käytetty kasvisten kanssa myös kalaa ja vaikka taskurapuja, ostereita. Erilaiset pavut ovat myös runsaasti käytössä ruuissa.
Madam jätti puun nimeltä Neto yhdelle tontilleen, kun muut puut kaadettiin. Tällä viikolla Madam sai uutena maistaa Neton kypsää palkoa. Mistä sisältä paljastui hauskan näköisiä tyynyjä, jonka sisällä on siemen. Jota voisi verrata appelsiinin siemenen kokoon. Keltainen tyyny rupeaa sulaan suussa ja Madamen mielestä suutuntuma muistuttaa vaahtokarkkia. Neton pitäisi auttaa vatsavaivoissa. Madam ei ole vielä huomannut mitään. Ei kyllä ole ollut mitään vaivojakaan. Musa varoitteli, et jos syö liikaa voi tulla ilmavaivoja. Tyynyistä voi valmistaa smoothieta baobab juoman tapaan.
Kuvassa vaaleammat ovat baobab hedelmän sisältä. Baobab on toiselta nimeltään apinanleipäpuu.
Limepuita Madamen pitää ehdottomasti saada farmilleen. Madam haluaisi myös oliivipuita, vaikka ne voivat olla täällä haasteellisia kasvattaa. Madamen on kuitenkin saatava kokeilla niitten kasvattamista ennen, kun luopuu toivosta. Haaveet on tehty testattavaksi. Madamen on päästävä itse kokemaan ja näkemään.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Madamen paluu Suomeen

Madam ja syksy Suomessa

Madam Serrekundassa