Madam ja Vuoden Mummo

Madam sai toimia paikallis oppaana tämän vuoden Mummolle. Hänet siis valittiin Suomessa 2023 Vuoden Mummoksi. Madam seurasi yleisö äänestystä somessa ja lehdistössä. Hauskoja klippejä netissä. MTV3 aamulähetyksessä oli myös pätkä Gambialaisen vävypojan ja Mummon huulenheitosta. Madam suunnitteli kivan lomapäivän Vuoden Mummolle täällä Gambiassa.
Madam oli tehnyt treffit Vuoden Mummon kanssa Tanjeen kalasatamaan. Madam istui Allun Baarin terassin kivetyksellä ja odotti Mummoa. Baarista tultiin sanomaan, et Madam saisi oikein tuolinkin varjoon. Madam kiitti ja halusi istua auringossa. Madam pystyi paremmin seuraamaan kivetykseltä Gambian vilkkaimman kalasataman touhuja. Kylmäkuljetus jakeluautot täytettiin kalalla ja ne jatkavat matkaa Senegaliin. Autot ovat Senegalin kilvissä. On kuulemma kannattavaa bisnestä. Gambiasta saa ostettua paljon halvemmalla kalaa, kuin Senegalista. Siksi kannattaa ajaa täältä sitä myymään Senegaliin.
Vihdoin päästiin rannalle päiväksi omalla porukalla. Madam, kun on tullut vanhemmiten "allergiseksi" turisteille, bumstereille ja rantamyyjille. Täällä rannalla ei ollut, kun me ja välillä rantaviivaa kävelevät lehmät vasikoineen matkalla Gunjuriin.
Rantabaarin pitäjät huolehtivat Madamesta ja Vuoden Mummosta hyvin. Kaverit muistivat vielä hyvin Madamen entuudestaan aikaisemmista käynneistä. Aamukahvien jälkeen siirryttiin Madamen kylmälaukulle.
Madamella ja Vuoden Mummolla riitti tarinoita. Madam oppi paljon taas uutta. Vuoden Mummokin oppi uutta. Madam kertoi myös vanhana torimyyjänä, miksi toreilla on Suomessa niin paljon puluja. Vanhat torimyyjät palaavat kuoleman jälkeen toreille puluina tarkkailemaan toria! Vuoden Mummo kertoili elämästään Hietaniemen kauppahallissa, toreilla ja firmojen konttoreissa. Vuoden Mummolla on myös paljon harrastuksia eri aloilta. Ikääkin on jo kertynyt kunnioitettavat 85 vuotta. Madam kävi välillä uimassa ja kävelyllä.
Koko porukka nautti rantapäivästä.
Kun oltiin tarpeeksi uitu, leikitty ja levätty niin nälkähän siitä tuli. Madam luotsasi koko porukan Dodou´s Riverside Bar and Restauranttiin syömään. Ravintolan terassi sijaitsee osaksi Gambian joen päällä Kartongissa. Paikkahan on Gambian eteläisin alue. Ylitys paikka Senegalin puolelle. Madam on käynyt tässä ravintolassa jo vuodesta 2007 alkaen. Edelleenkin yksi suosikkipaikka. Tässä kylässä sijaitsee myös Madamen Unelma tontteja.
Terassi on saanut uuden olkikaton. Ruoka on hyvää. Hinnat edulliset ja myös Hummeria vain murto osalla sillä hinnalla mitä pyydetään turisti alueella. Jälkkäriksi Madam tinkasi jokiristeilyn jo tutuksi tulleilta "pojilta".
Ajelu Gambian joella oli kaikille erittäin kivaa. Vatsat täynnä hyvää ruokaa ja vilvoittava tuuli. Ainoastaan perämoottorin ääni taustalla. Lähellä lintuja myös moottori sammutettiin.
Rantaan palattiin niin, Että Kippari kaappasi Vuoden Mummon syliinsä ja kantoi kuivalle maalle. Koko rannalla odottava porukka taputti käsiäänsä ja huusi Happy Married!
Madam ja Vuoden Mummo nauttivat kivasta lomapäivästä. Näitä lomapäiviä paljon lisää Madamelle ja Vuoden Mummolle!

Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Madamen paluu Suomeen

Madam ja syksy Suomessa

Madam Serrekundassa