Madam ja tuleva Tobaski juhla

Madam kuuntelee naapureiden pässin valitusta muurin takana. Pässi on kiinnitettetynä narun jatkoksi. Siinä se nyt seisoo viikon, jonka jälkeen pässi uhrataan. Lihat jaetaan suvun ja perheen kesken. Lahjoituksena annetaan myös köyhimmille ihmisille. Onneksi tämä kyseinen pässi nukkuu yönsä, eikä häiritse Madamen kauneusunia. Oliwer ja Max eivät myöskään häiriinny. Nukkuvat muurin tällä puolella tyytyväisinä pitopöydän alla. Mahat täynnä aamiaista. Pässirahat ovat tulleet naapuriin Hollannista vanhemmalta rouvalta.
Tällä hetkellä pässin keskihinta on 350€ ja nousee vaan mitä lähemmäksi juhlaa mennään. Nyt on jo myytävänä yksilöitä joiden hinta 600€. Ovatkin jo sitten upean näköisiä. Ensi viikon keskiviikkona 28.6 vietetään Tobaskia. Juhlaa vietetään 3 päivää ja viikonloppu menee toipumisessa. Eid Al-Adha eli Uhrijuhla on toinen Muslimien suurista vuotuisista juhlista. Koraani kertoo. Abraham oli leikkaamassa poikansa Ismaelin kurkkua auki. Enkeli saapui estämään sen. Abraham uhrasi pässin. Tobaski juhla on muutakin kuin pässi tai lammas. Kaikilla pitäisi olla uudet vaatteet, hiukset, kengät. Lista on loputon ja asutaan kuitenkin yhdessä Afrikan köyhemmistä maista. Madam näkee päivittäin tämän eron köyhien ja rikkaiden välillä. Täällä tämä ero kasvaa koko ajan. Raha pelkästään ei tee ihmistä onnelliseksi. Tai sydämen sivistys ei katso setelitukkoa.
Kangaskaupat ovat, kuin aikuisten lelukauppoja. Lisäksi pitää olla paljon näyttäviä koruja ja hajuvettä. Madam skippaa tämänkin vuoden Tobaskin. Madamella on ennestäänkin yksi käyttämätön valkoinen Tobaskipuku. Sinä vuonna, kun puku on tehty satoi kaatamalla vettä ja teitä ei päässyt edes kanooteilla. Vettä satoi puuskissa lisää koko ajan. Nauttikaa Juhannuksesta maltillisesti. Madamelle tulee tarjoiluvadilla Tobaski ruoka valmiina. Mutta ensi yönä Madam taitaa jo nähdä unia Juhannuksen grillimakkaroista. Hiukan kärventynyt. Suoraan grillistä servetin päälle. Hyvää sinappia. Malttamaton Madam puraisemassa ensimmäistä suupalaa. Rapsahdus kuoressa. Aivan liian kuumaa nestettä valuu kielelle ja kitalakeen. Hyvää Juhannusta kaikille missä tai miten sen sitten vietättekin!

Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Madamen paluu Suomeen

Madam ja syksy Suomessa

Madam Serrekundassa