Madam ja Sunnuntai höpinät

Eilen Lauantaina Madamen viereen pysähtyi Tuktuk ja tuntematon kuski sanoi, et olet tervetullut kyytiin ilmaiseksi. Vien Madamen omaaan risteykseen. Madam näytti varmaan epäilevältä, kun antennipäinen kuski sanoi lopulta, kyyti ei maksa mitään. Näin sinut jo aamulla, kun menit torille pienen torikopan kanssa.
Madamen torikoppa on varmaan Gambian pienin! Madam kävi hakemassa salaatti aineksia.
Tuktukin pysähtyessä Madam oli tulossa kuntosalilta lenkkarit ja bodari hikipyyhe roikkuen käsivarsilla. Ei siis mikään tavallinen froteepyyhe. Madamen varusteet ovat todellakin sali uskottavat. Bodari hanskoja myöten. Painonnosto vyö on vielä odottanut keskivartalon pienentymistä kotona. Saa varmaan odottaa vielä kauan. Juuri ennen Madamen risteystä tienposkessa heilutti kättä täysin hunnutettu nainen. Oli mustat tennissukat ja hanskatkin. Ristikko oli myös silmien edessä. Madam sanoi Tuktuk kuskille, et ota asiakas! Kuski kysyi vielä onko OK? Todellakin! Madam oli kiitollinen ja skootteri nyrkkipajan pienemmät pojat hurrasivat, kun saivat taas tervehtiä Madamea mandinkan kielellä. Pojat puhuvat oikeasti woloffia. Pojat ovat kymmenestä vuodesta ylöspäin. Ovat jo taitavia mekaanikon alkuja. Ja nyt ei tarvitse kenenkään surra, kun pojat eivät ole koulussa. Muutaman vuoden päästä pojat voivat ostaa perheen riisisäkin kuukausittain ja näin pitävät äidistä ja sisaruksista huolta. Ja kun tulevat täysi ikäisiksi ovat erittäin taitavia skoottereiden ja tuktuk ajoneuvojen mekaanikkoja.
Madam näki jo kaukaa, et Musa meni autokorjaamoon. Korjaamo on Madamen katuporttia vastapäätä taivasalla. Hetken päästä Musa tuli kotiin ja kertoi, et auto meni kuumuudesta epäkuntoon ja Musan vatsakin oli kipeä. Madam puhalsi hiukan ja kysyi uudestaan kumpi on enemmän kipeä meidän leluauto vai Musa? Vastaus Musan maha. Sunnuntai onkin mennyt siinä, et Musa käy kurkkaamassa puolen tunnin välein onko meidän leluautossa kaikki osat tallella. Autokorjaamossa autot saavat valohoitoa ilman katosta. Osatkin autosta voivat ottaa jalat alleen jos ei ole itse paikalla. Madam kylläkin epäilee, et tässä korjaamossa jossa on 5 itsenäistä yrittäjää ja jokaisella apupojat niin kukaan ei uskaltaisi viedä meidän leluautosta vesipulloakaan. Madam on tunnetusti erittäin paha suustaan ja tarvittaessa Madam vapauttaisi Oliwerin.
Oliwer on syntynyt juurikin samaisessa risteyksessä ennen autokorjaamon syntyä. Kaikki tietävät Oliwerin ja todellakin pelkäävät. Ja välillä aina kuulevat Oliwerin kontrolli haukkumisen. Korjaamon porukka sanovat Oliweriä poliisi koiraksi.
Koko Sunnuntai on mennyt siinä, et seurataan uutisia telkkarissa ja Musa juoksee katsoon leluautoa välillä. Malissa on tänään äänestyspäivä ja maailmalla on vietetty Pride viikonloppua ja kuukautta. Siitä Madam saakin aikaan mielenkiintoisen keskustelun. Madam teidän kulttuurissa on elokuvissa paljon miehiä, jotka pukeutuvat naisiksi ja esittävät hauskoja rooleja. Musa, mut ne on leffoja. Madam kysyy muistatko, kun viime vuonna piti olla iso kansainvälinen gay konferenssi? Juu, Musa muistaa ja Muslimi neuvosto perui sen, vaikkakin ministeriö oli antanut jo sille luvan. Musa kertoo, et Senegalissa on paljon keudeja. Joo tottakai onhan siellä jo enemmän ihmisiäkin, kuin täällä pähkinä valtiossa. Keude on mandinkan kielellä homo. Madamen pojat aikoinaan selvittivät tämän asian ensimmäiseksi kieliopinnoissaan teineinä. Musa kysäisi Madamelta, et muistatko Yammun aikaan, kun hän lupasi omin käsin tappaa kaikki keudet Gambiasta. Madam muistaa todellakin entisen diktaattorin uhkaukset. Hän myös vuoropäivinä viikolla paransi Aidsin ja tuberkuloosin. Vuonna 2004 , kun Madam tuli Gambiaan ensimmäisen kerran niin maassa ei ollut tilastollisesti yhtään ihmistä jolla olis Aids. Helppohan siinä oli tapaukset parantaa! Madamelle tuli nyt nälkä ja leluautoon on vaihdettu jo uudet käytetyt osatkin, jotka mekaanikko ja Musa löysivät seuraavan lähiön korjaamolta. Sorry, jos autostasi puuttuu joitakin osia ne ovat nyt meidän leluautossa. Lauantai iltana tonnikala salaattia ja Sunnuntai iltana papusalaattia.

Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Madamen paluu Suomeen

Madam ja syksy Suomessa

Madam Serrekundassa