Madam ja sadekausi alkoi

Tänään Maanantaina se kauan odotettu ja pelätty sadekausi alkoi. Madam heräsi aikaisin. Loikoili sängyn päällä ja kuunteli lintujen laulua ja Musan tasaista hengitystä. Sähköt katkesivat. Madam unohti yöllä laittaa puhelimet lataukseen. Wifissäkin oli vain vähän akkua. Madam ei jaksanut mennä vielä alakertaan laittamaan kahvia. Avasi vain yläkerran parvekkeen oven auki ja kurkkasi pihaan. Hyvä pojat! Koirat iloisina heiluttivat häntiään. Koirat olivat olleet yöllä valppaina. Madamen tarvitsee antaa niille herkkuja palkaksi. Madam näki viime yönä, kun varas hyppäsi takapihan tontin muurin yli. Madam näki pimeässä vain 2 jalkaa ja kuuli tömähdyksen. Koirat haukkuivat hysteerisenä ja Oliwer hyppi meidän metalliporttia täysillä päin kyljellään. Madam kuulosteli hetken alakerrassa ja koirat lopettivat riehumisen. Varas oli vain läpikulku matkalla muurien yli. Madam meni ylös nukkumaan. Sade alkoi aamusta, kuin tyhjästä. Ensin muutama pisara ja sitten satoikin jo aivan kaatamalla. Tuuli yltyi ja aaltopellit alkoivat kolista ja paukkua rakennusten katoilla. Madam herätti Musan. Katso Musa sadekausi alkoi. Madam katsoi parvekkeelta, kun Oliwer hölkkäsi koirankoppiinsa. Max oli jo siellä kebabbirullana. Oliwer seisoi surkean näköisenä ja tarkkaili meidän ulko-ovea. Oliwer ei pidä talostaan, eikä vesisateesta. Itse asiassa Oliwer inhoaa vettä kaikissa muodoissa. Musa käski sulkea parvekkeen oven. Sieltä voi tulla salama tai liskoja. Okei ovi kiinni. Lätäköt alkoivat muodostua äkkiä risteykseen. Täällä, kun viemäröintejä ei ole. Kaatosadetta jatkui toista tuntia. Ukkonen jyrisi. Madam näki vain kaksi salamaa. Musa jatkoi untaansa samoin Max. Hetken tuntui, jopa viileältä 24 astetta. Täällä ei ole moneen viikkoon yöllä lämpötila laskenut alle 26 asteen. Sade loppui yhtä äkkiä, niin kuin alkoikin.
Piha oli järkyttävässä kunnossa sateen jälkeen. Katoilta ja muurien päältä hiekka oli valunut sateen mukana valkoisille pihalaatoille. Oliwer oli myöskin tappanut 2 rotan poikasta. Niitäkään ei ole moneen vuoteen näkynyt.
Banaanien lehdet näyttivät ihanan vihreiltä, kun oranssi hiekkapöly oli melkein huuhtoutunut pois lehtien päältä. Banaanien juurella oli sammakoita patsaana. Madamen oli pakko hiukan tönäistä lastalla olivatko nekin kuolleita. Eivät olleet pakenivat papaijan taimien lehtien suojaan. Madam tarkisti koirankopin. Siellä oli 20 litran ruokaöljy kanisteri keskellä koppia. Madam hivutti lastanvarrella sen kopista ulos. Kopin takimmaisessa nurkassa pimeässä oli joku karvainen mytty. Madam pyysi Musaa ottamaan sen sieltä nurkasta pois. Oliwer ei päästänyt Musaa koirankopin suulle lastan kanssa. Madamen piti mennä kotiin sisälle ja pyytää Oliweriä odottamaan rappuselle. Vasta silloin Musa pystyi lastalla ujuttumaan kuolleen karvaisen ulos kopista.
Musa nauroi kippurassa. Madam ja Oliwer meni tarkistamaan otuksen. Likainen Muumipappa ja ei ollut edes kuollut. Nurkasta löytyi myös Ikean hirvi. Viereiseen kouluun tuli vihdoin myös kourallinen määrä oppilaita. Lauloivat Gambian kansallislaulun ja alkoivat tyhjentää koulun pihaa vedestä. Eivät paljon muuta tehneetkään vaan lähtivät kotiinsa. Sadekausi on alkanut.

Kommentit

  1. Kehittyvässä maassa kehittymässä! 😁🤗😍

    VastaaPoista
  2. Ei teillä käy siellä aika pitkäksi :-) Kiitos onnitteluista, pikkuhiljaa alkaa hommat luistamaan...Vielä kun sais sen Loven kokonaan hoidettua ;-)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Madamen paluu Suomeen

Madam ja syksy Suomessa

Madam Serrekundassa