Madam ja pilvinen Maanantai

Madam on palautettu normaaliin arkeen. Pilvinen Maanantai. Ei sähköä, ei vettä. Madam olikin ihan unohtanut, et asuu kehittyvässä maassa ja Madam on täällä kehittymässä. Madam viuhtoi viime viikolla ihan turistina.
Madam ui Afro Gardenin uima-altaassa. Lojui aurinkovuoteella ja söi kana Yassaa lounaaksi. Madam oli täydellinen turisti. Jännintä oli kuitenkin päivässä kuinka ylitän tietyön. Yllätys olikin suuri, kun asfaltti oli ilmestynyt Bijillon ja Kerrseringin kohdalle Bertil Highwaylle.
Tietä ei saa vielä käyttää ja Senegambian risteys on vielä ihan atomeina. Hiekkaa, kuoppia ja erikoisia polkuja mitä autoilla ajetaan. Illansuussa Madam kuitenkin hyppäsi kurpitsavaunuunsa mikä vie ennen pimeetä kotiinpäin. Taksi ajoi täysillä salaa uutta asfalttia. Kunnes diesel Mersu rupesi yskimään ja kuski laskeutui asfaltilta kuoppaiselle hiekkatielle. Pudotus Asfaltilta oli aika suuri, mut nämä äärettömän vanhat taksimersut ovat ihan parhaita ratsuja täällä Gambian liikenteessä.
Nyt ei vaan pidä missään kohtaan luulla, et Madam uisi rahassa, vaikka kellui uima-altaassa päivän ja söikin vielä ravintolassa. Madam ajoi taksilla mistä lunasti yhden paikan takapenkiltä ja pukumies lunasti samaan aikaan repsikan paikan. Kummatkin paikat ovat saman hintaisia. Etupenkillä on vaan monesti kuljettajan käsi löytynyt yllättäen Madamen reideltä. Penkin hinta on noin 20 senttiä.
Madamen oli jo pakko saada Lauantaina itse tehtyä jauhelihakeittoa myskikurpitsalla. Kotiruoka on ihan parasta. On se sitten itsetehtyä tai saatua. Hiukan Madam kyllä ihmetteli Sunnuntaina nugettien kanssa onko todellakin viidessä kuukaudessa mennyt 5 litraa majoneesia? Samalla Oliwer hymyili oven takana nyökyttäen päätä, et kyllä maistuu. Ja pitää olla myös ketchuppia kans. Max syö ilman lisämausteitakin kaiken. Kas sähköt palasivat, joten äkkiä kuntosalille. Salin jälkeen voi sit ruveta miettimään kotihommia.
Tai ainakin virkistävää aperitiiviä. Kivaa viikkoa juuri sinulle.

Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Madamen paluu Suomeen

Madam ja syksy Suomessa

Madam Serrekundassa