Madam ja mekot

Madam on täällä Gambiassa löytänyt vasta sisäisen prinsessansa. Tähän on kylläkin vaikuttunut myös , et Madamella on hyvä ompelija. Huonojakin on tullut tavattua täällä. Perinteisesti kaikki ompelijat ovat täällä miehiä. Yleensä myös syntyneet Senegalissa. Bubacarr on syntynyt Gambiassa. Juuret ovat kuitenkin Senegalissa. Bubacarr on tehnyt yli 7 vuotta Madamelle vaatteita.
Madam on ollut aina kiinnostunut muodista. Madamen piti jo teininä päästä, joka kuukausi Tukholmaan ostamaan vaatteita. Muoti ja musiikki julkaistiin siellä aina ensin ja Suomeen samat asiat tulivat parin kuukauden viiveellä. Madamelle saattaa tulla idea uudesta mekosta. Se muhii Madamen päässä. Joskus Madam saa myös paperille ikuistettuna piirretyn mallin. Madamen pitää toisinaan selata Afrikkalaisia mallilehtiä tai tsekata satoja Nigerialaisia netti malleja ennen, kuin löytyy Madamelle sopiva luomus.
Madamelle on myös käynyt niin, et Serrekundan ostoskaduilla kangas huutaa Madamen nimeä.
Ompelimossa tulee poikettua säännöllisesti. Madam hakee, sovittaa ja mahdolliset muutokset tehdään heti paikan päällä. Ja sit Madam ojentaa Bubacarrille seuraavan kangaan. Näyttää kuvaa puhelimesta. Otetaan mitat ja kopioidaan mallikuva. Maksetaan käsiraha ja neuvotellaan toimituksesta. Joskus Madamen tarve ollut seuraavalle päivälle ja sekin on onnistunut. Yleensä toimitusaika on noin viikko.
10€ ylöspäin maksaa Madamen mekot kangas+teko. Musa haaveilee "mekosta" joka maksaisi hänelle 250€. Olisi pikkuisen parempi Muslimi asu. Kun kauhistelin hintaa niin ei ollut vielä todellakaan kalliimmasta päästä. Miehet ovat niin turhamaisia. Miesten pukuun menee kangasta 10 metriä.

Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Madamen paluu Suomeen

Madam ja syksy Suomessa

Madam Serrekundassa