Madam ja kutsu Tobaski juhliin osa 2

Emäntä ihasteli omenapiirakan paloja ja maistoi yhden. Kuulemma erittäin hyviä. Pyysi Madamea opettamaan piirakan teon. Erittäin tyytyväinen oli myös Ikean servetteihin mitä Madam toi tullessaan. Ja sit alkoi varsinainen ohjelma. Emäntä halusi opettaa Madamelle Fufun valmistuksen. Madamhan oli pelännyt etukäteen , et joutuisi istumaan paikallaan joulukuusen koristeena. Näin on tapahtunut monessa juhlassa Gambiassa. Siinä on syy miksi Madam välttelee juhlia. Naiset ja miehet erillisissä taloissa juhlimassa.
Ruuan valmistus oli jo aloitettu ennen kukonlaulua. Madamen tehtävänä oli hämmentää kastiketta ja maistella mausteita. Kastiketta hämmennettiin airolla. Ja kaikki tietenkin videoitiin ja lähetettiin emännän aviomiehelle Amerikkaan. Musa sai kanssa oman videonsa maalle.
Madam lähti välillä käymään kotona suihkussa ja vaihtaan vaatteita. Madam tuoksui ihan savulta kun kastikkeen kokkaus tapahtui avotulella. Vei myöskin oman fufun jääkaappiin. Muutaman tunnin päästä takaisin syömään valkoiseen taloon. Nyt oli vuorossa grillattua lihaa. Lisää uusi videoita ja valokuvia. Valtavan kokoisessa valkoisessa ulkokeittiössä padat porisivat illallista ja iltapalaa varten. Ihmisiä kävi kokoajan toivottamassa hyvää Tobaskia. Kävi esiintyviä aikuisia, joillekka maksettiin salibu lahjaraha. Ja kävi lapsia juhla asuissaan, heille myöskin annettiin salibua. Tyttövauvoillakin saattoi olla peruukki päässä.
Madam lähti ennen pimeän saapumista omaan kotiin illallinen omassa tarjoiluastiassa. Madamen portilla naapurin rouva odotti Madamen pienen tarjoiluastian kanssa jossa oli Madamen yöpala. Naapuri kehui Madamen asua ja kysyi, kuka on tehnyt päähineen. Madam tietenkin itse. YouTube antoi hyvän opetusvideon. Happy Tobaski. Eid Mubarak. Madam on ihan ylensyönyt!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Madamen paluu Suomeen

Madam ja syksy Suomessa

Madam Serrekundassa