Madam ja Käärijä kana

Viikko on vierähtänyt Kartongissa päivät. Madam on jopa päivettynyt ohimennen. Madamen suurin tontti Kartongissa on vain reilun kilometrin päästä rajan ylityspaikasta autolla Senegalin puolelle. Rajaa vartio Gambian armeija. Työmiehet ovat uurastaneet Madamen tontilla ja iltapäivisin ollaan käyty syömässä ystävien pihassa ennen kotiin lähtöä.
Madamelle on kasvikset maistuneet. Työmiehet ovat syöneet riisiäkin vadista. Ja kaikki loput riisit ovat syöneet pihassa vapaana käyskentelevät kukko ja käärijä kavereineen.
v>
Ruokailu on tapahtunut ison mangopuun alla. Jälkkäriksi Musa on keittänyt Ataija teetä.
Ataija tee valmistetaan vihreästä teestä, valtavasta määrästä sokeria ja tuoreesta mintusta. Madam ei enään juo Ataija teetä. Madam pitää Leestä. Sitä ei juoda näin kuumalla. Cafe Touba ilman sokeria maistuu Madamelle aina. Erittäin kivaa viikkoa on varjostanut pahat levottomuudet Senegalissa. Viisitoista ihmistä on saanut surmansa.
Senegalissa rajoitettiin torstai iltana sosiaalisen median käyttöäkin valtion toimesta. Mikä rikkoo jo sananvapautta ja demokratiaa. Täällä Gambiassa siihen syyllistyi entinen diktaattori useampaan kertaan hänen valtakaudella.
Peace and Love. Kivaa viikonloppua juuri sinulle. Muistakaa nauttia elämästä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Madamen paluu Suomeen

Madam ja syksy Suomessa

Madam Serrekundassa