Madam ja informaatio

Madam on informaation kanssa hiukan välillä hukassa. Jos porttiin, muuriin ilmestyy jotain merkintöjä pitääkö reagoida. Juu, ei tarvi aina. Tämä tarkoittaa, et naapurin on siirrettävä talonmiehen taloa, muuria ja porttia 2metriä 35senttiä. Toisesta päästä tonttia siirto tarkoittaa vielä puoli metriä enemmän. Ei mitään helppoa ja halpaa hommaa. Muurin takana on porakaivo ja muurin kadunpuolelle on vedetty vesihana.
Toinen naapuri sai juuri hienosti laatoitettua muurinsa ja puutarhuri istutti kukat. Nyt muuria pitää siirtää reilu 2metriä. Muuri on ollut paikallaan yli 20 vuotta. Siirrot tapahtuvat uuden hienon tien tieltä. Tässä kohtaa katu on ollut normaalia leveämpi jo ennestään. Kerrseringin paikallis joukkoliikenteen päätepysäkillä on risteyksessä eilen ja tänään moukaroitu pieniä liikehuoneistoja. Useampi rahanvälitystoimisto, kioskeja ja nyrkkipajoja on joutunut moukarin alle. Äkkiä katsottuna 8 liikehuoneistoa ainakin. Tämä risteys onkin ollut ahdas ja vaarallisen vilkas. Madam viuhtoo tästä ohi viikottain kuntosalille.
Madamella on hauska pappa tässä risteyksessä. Hänen tehtävänsä on pitää kirjaa joukkoliikenteestä. Välillä hänellä on puvuntakki suorienhousujen vyötäröstä tunkettuna turvaliivin kanssa. Hän muistaa kanssa informoida matkustajille, et Madam on hyvä ihminen ja hänen hyvä ystävä! Informaatiota on myös julisteina liimattuna muurien kylkiin.
Bileistä voidaan myös informoida, vaikka kuorma-auton lavalta. Bajamajan kokoiset ämyrit nostettuna kyytiin tehostamassa informaation voimaa.
Informaatio voi olla hyvinkin pelkistettyä. Niin, kuin tässä antibiootissa ohjeet tulee viivoina (3xvrk) Farmaseutin sanallisen ohjeen tueksi. Täällähän luku ja kirjoitus taidottomuus on erittäin yleistä. Luetun ymmärtämättömyys on myös yleistä, vaikka osattaisiin lukea hiukan. Madamen porttiin on tullut tänä vuonna vain tussilla raapustettu numerosarja tonttien laskennasta. Näin kuulemma kontrolloidaan tonttiverojen maksu. Erikseen on vero taloille.
Tämä informaatio numero sarja auttaa, kun soitat Nawecille, ettei vettä tule hanasta tai sähkössä ongelma, vaikka olet ostanut sitä etukäteen. Kaupunki alueella tämä informaatio löytyy lähimmästä sähköpylväästä. On tavallaan sinun osoitteesi näille toiminnoille. Oikeita osotteita ei oikein vieläkään ole.
Joskus pylväästä voit saada informaatiota avoimista työpaikoista. Varmaan suosituin informaation lähde täällä Gambiassa kuitenkin on whatsapp ääniviestit. Saat sitten itse päättää mikä informaatio on totta. Madam muistaa ikuisesti informaation mikä tuli Lockdownin aikaan ääniviestinä Musan puhelimeen. Älä ota korona rokotetta! Jos otat niin miehinen osasi ei enään koskaan nouse! Vastaavanlaiseen perättömään informaatioon Madam törmäsi täällä reilu 8vuotta sitten. Tuttu paikallinen isä kysyi pitääkö paikkansa jos vaimo rupeaa syömään ehkäisypillereitä niin hänen miehisyytensä ei enään nouse? Heillä on 5 poikaa, jotka ovat alle 10vuotta. Neuvolassa oltiin suositeltu ehkäisy vaihtoehtoja. Vaimolle oli kuitenkin kodin korttelin informaatio matami kertonut jos rupeat syömään pillereitä niin miehesi heppi ei toimi enään kanssasi ja aviomiehen pitää mennä vieraisiin naisiin! Madam rupeaa seuraamaan uutisia telkkarista ja päättää itse mikä informaatio on totta ja tärkeää.

Kommentit


  1. Mä tuun aina hyvälle tuulelle, kun luen Madamen uutisia kaukaa Afrikasta 😄

    VastaaPoista
  2. Vihdoin pääsen kommentoimaan :-) Ihana sua seurata sielläkin, mut tuuhan ny käväseen jo Suomessakin ;-)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Madamen paluu Suomeen

Madam ja syksy Suomessa

Madam Serrekundassa