Madam ja vapaa päivä

Tänään vietään Afrikka päivää ja se on täällä nykyään kans Pyhäpäivä eli pankit ja koulut on kiinni. Täällä tuntuu näitä vapaa päiviä riittävän. Madam kertoi Musalle, et vastaava Eurooppa päivä ei ole Suomessa Pyhäpäivä. Liputus päivä kylläkin. Musan kommentti ei ollut mikään yllätys. Madam tämä maa ei nouse ikinä, kun täällä ei kukaan edes kontrolloi tehdäänkö töitä. Täällä siis Presidentti tai Presidentin kanslia ilmoittaa vapaa päivistä edellisenä päivänä! Jäänne on varmaan siirtomaa vallan ajalta. Entinen Diktaattori nautti tästä. Samoin, kun hän nautti siitä, et sai heitellä keksipakettaja "alamaisille" auton lavalta tai kattoluukusta. Kansalaiset syöksyivät noutamaan näitä keksipaketteja henkensä uhalla. Onnettomuuksilta ei myöskään vältytty.
Madam ikuisti tämän nukkuvan työntekijän Serrekundan vilkkaiman kadun supermarketista. Madam on antanut potkut rakennusmestarille, joka nukkui Madamen raksalla. Kulunut viikko ollut kylläkin erittäin painostava ilmojen suhteen, kun sadekausi tekee tuloaan. Sää ollut pilvistä ja kosteus prosentti huitelee 80% kohdilla.
Madam sai testattavaksi viereisen luontaistehtaan vettä. Madam ja Musa olivat tyytyväisiä veden laatuun ja pullon jämäkkyyteen. Nyt voi ostaa tukkuhinnalla vesipullopaketit kätevästi naapurista. Tehtaan työntekijät eivät lomaile tänään. Nytkin suuri naisryhmä istuu suojavarusteissaan suuren mangopuun varjossa ja siivilöivät jotain jauhetta suurista sammioista. Madam seurailee norsunluu tornista heitä samalla, kun tarkistaa kenestä Oliwer ilmoittaa, kuka liikkuu portin ulkopuolella.
Eilen illalla löytyi yllättäen supermarketista Cokista pienissä lasipulloissa. Cokis on vaan niin paljon parempaa lasipullossa. Tämä Cokis oli nyt tullut Turkista. Täällä oli aikoinaan tehdas missä tehtiin Cokista, Spriteä ja Fantaa lisenssillä. Oli myös oikea tehdas mikä teki olutta. Näitä tehtaitaita ei ole enään täällä. Mikä on Madamen mielestä harmi, vaikkei olutta juokkaan.
Madam haki uuden mekkonsa ompelijalta ja jätti uuden pakan Babucarin taitaviin käsiin. Viikonlopun Kartongin Festvaaleihin valmistautuminen on siis hyvällä mallilla. Madam tarvitsee vielä uuden hiusvärin ja säärikarvojen poiston. Arvaatko minkä kankaan Madam jätti ompelimoon? Mekko on periteinen 2 osainen malli. Madam lähtee nyt kuntosalille valumaan hikeä!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Madamen paluu Suomeen

Madam ja syksy Suomessa

Madam Serrekundassa