Madam ja tapaturma

Madamelta usein kysytään pelottaako asua Gambiassa. Madamea ei pelota. Eilen tapahtui tapaturma omassa pihassa. Oliwer puri Madamea vasempaan käteen. Tapaus oli täysin vahinko. Oliwer tajusi heti ja avasi suunsa. Ei siis vielä kerinnyt puremaan hampaitaansa yhteen. Madamella oli puutarha hanskat kädessä joista Oliwer halusi kiskoa Madamea ottaan Maxin suusta herkkuluun. Ensin näytti siltä, ettei mitään lääkäriä tarvita. Madam soitti Musalle, mut meidän leluauto oli saamassa valohoitoa korjaamolla. Musa kehoitti ottamaan taksin ja mennä sairaalaan. Madam ajatteli, et tetanus rokote olisi nyt paikallaan. Lähin apteekki kehoitti vielä vielä kysymään olisko uudella ostarilla apteekissa kyseistä rokotetta, ettei tarvitsisi lähteä sairaalaan asti. Kadulla tuli tuttu taksi vastaan. Kuski kysyi matkustajilta voisivatko poistua, et pääsee viemään Madamen sairaalaan. Ja sit Madamea vietiin. Taksiin hätävilkut päälle ja välillä kaistojen välissä keskiviivaa pitkin auton torvea huudattaen. Kädestä tuli verta sykäyksissä.
Aina Gambian terveydenhoitoa moititaan. Madam tapasi sairaalassa motivoituneen henkilökunnan ja loistavan lääkärin. Lääkärillä oli tietoa, taitoa ja vielä mahtava huumorintaju. Ainut mitä Madam ihmettelee, et pitää olla saattaja/todistaja mukana lääkärissä/sairaalassa. Taksikuski kelpasi hyvin, kun kertoi, et on Madamen aviomiehen ystävä. Soitettiin vielä Musalle, et saako kuski tulla mukaan hoitohuoneeseen. Madam on ollut myös leikkauksessa kytkettynä hengityskoneeseen Gambiassa. Silloin Musan pikkuveli tuli sairaalaan yöksi Madamen viereiseen vuoteeseen nukkumaan todistajaksi. Suomessa Madamea on kaksi kertaa purrut ihminen töissä. Hoito ollut silloinkin hyvää. Vaikka kummallakin kerralla ihmisen puremat ovat olleet ensimmäiset, jotka tulleet lääkäreille eteen vastaanotolla. Todistajia Madam Suomessa ei ole tarvinnut itse. Madam on kuitenkin ollut monesti asiakkaan mukana lääkärissä henkisenä tukena.
Madamella on hyvät lääkkeet ja hoito ohjeet. Kipukin on jo siedettävällä tasolla. Madamella tulee tylsä viikonloppu, kun ei saa tehdä mitään ja pitää pysyä sisällä lepäämässä. Madam, kun on tottunut tekemään kaikenlaista. Musa lähti töihin, et voi ostaa Madamelle herkkuja. Viime yönä Musa pesi jo kaikki pyykit. Toivottovasti innostuu, vaikka tiskaamisesta seuraavaksi muuten tiskivuori kasvaa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Madamen paluu Suomeen

Madam ja syksy Suomessa

Madam Serrekundassa