Madam ja osta jotain kivaa itsellesi

Madamelle tulee joskus päiviä, et tarvii jotain extraa. Madam ei jaksanut viime yönä syödä kuppikakkua loppuun, kun uni yllätti. Madamelle erittäin harvinaista, et herkut jää syömättä.
Aamun Madam aloitti taas reippaasti, luonnon jogurttia ja tuoretta mangoa aamiaiseksi. Ja sit kuntosalille. Takaisin tullessa tuli vastaan tuttu aurinkolasi myyjä. Loppumatkan Madam talsikin tyytyväisenä puuma lasit päässä. Madamem piti lähteä Serrekundaan maksamaan vesilasku. Sanchapasta paikallinen transit on maan halvin kulkuneuvo. Madam tykkäää matkustaa näillä rähjäisillä vehkeillä. Wolofin kieli on tullut tutuksi täällä. Ablanderille maksetaan ja ilmoitetaan koska haluaa jäädä. Kuski keskittyy painamaan kaasua. Madam kertoi ablanderille, et Nawecin edessä pysäytys.
Vartiointi firma lakaisee hiekasta toimiston lattiaa. Madam pääsee heti toimiston tiskille. Virkailija sanoo, et odotetaan hetki netti ei toimi. OK. Madamella ei ole kiirettä. Ensimmäistä kertaa, kun Madam tuli tähän toimistoon ja halusi ostaa sähköä joka ostetaan etukäteen ja kuitista näpytellään numerosarja sähkömittariin niin Madamelle sanottiin, ettei ole sähköä. Mitä! Ei ole sähköä! Madam ei ymmärtänyt. Joten kysyi, onko tämä sähkötoimisto? Juu, mut meillä ei ole sähköä tällä hetkellä. Madam on syntynyt Hämeessä joten meni hetken, et Madam ymmärsi. Printtikuittiinkin tarvitaan sähköä ja nyt on sähkökatko. Sähkökatkoja ei ole ollut pitkään aikaan ja Madam maksoi kuukauden vesilaskun, joka oli noin 2 euroa. Madam jatkoi matkaa alkoholi tukkuun. Sinne oli tullut uusi paikallinen vodka batteri driksu.
Madamhan on heti valmis maistamaan uutuuksia. Ja kun ohi kulki vielä Manikyyri poika palvelu on ihan parasta Madamelle.
Madam istuu Serrekundan ruuhkassa Bamburisteyksessä. Madam on todellakin kaiken tämän ansainnut. Seuraavaksi uusi mekko kangas ensi viikon Kartongin Festivaaleihin. Ja jotain todella värikästä. Riikinkukko teema sopii hyvin.
Mallia pitää vielä vähän työstää ennen, kuin Madam vie kankaan Babucarin taitaviin käsiin. Eilen Madam luki yhdestä some ryhmästä, et joku Suomalainen Gambiassa ei tiennyt mistä saa ostaa moskiittoverkkoja. Madam halusi hyvää hyvyttään kertoa paikan missä niitä valmistetaan ja myydään. Madam lupasi vielä tulla näyttämään paikan. Niin kysyjä kertoi, et hänellä paikallinen poika, joka vie paikalle. Mitä, miks sit edes kyselee missä niitä myydään. Olis kysynyt alunperinkin siltä paikalliselta pojalta. Musa ei tiennyt millä kadulla valmistetaan sänki, siis moskiittiverkko. Madam tietää.
Nämä moskiittoverkot ovat isoja ja menevät parivuoteen päälle ja korkeus on verkossa 2m. Halpa ja hyvä suoja malarian estämiseksi. Madamen mielestä myös hiukan romanttinen.
Serrekundassa pyöriminen mahdollistaa myös kaikkien hyvien kadulla syötävien herkkujen syömisen. Madam tsekkaa vielä yhden petivaate kauppiaan. Ei löydy petroolin väristä lakanaa vierashuoneeseen alakertaan. Myyjä avaa seuraavat paalit Maanantaina klo10. Madam ehkä kärppänä paikalla. Madam ei löytänyt tänään mitään kivaa itselle. Mut jalkahoito risteyksessä oli huippu.

Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Madamen paluu Suomeen

Madam ja syksy Suomessa