Madam iloisena kiittää

Madam iloisena kiittää kaikkia teitä yli 10000 kävijää, jotka olette käydeet vuoden aikana Madamen blogissa. Edelliseen blogi kirjoitukseen jo tuli kuva Ebekeitoksesta.
Madam syö tänäänkin sitä päivälliseksi. Ebeä myydään iltapäivisin ja iltaisin kaupunki alueella ämpäreissä. Madamen annospussi maksaa 10 dalasia, alta 20 senttiä euroissa. Sitä voi ostaa myös omiin astioihin, vaikka perhe annoksen. Tyypillisin tapa on puraista pussinkulma auki ja imeä keitos suoraan pussista kävelyä samalla jatkaen. Ebe valmistetaan chilistä, savustetusta kalasta, taskuravuista, kassavasta ja mausteista. Madam on luvannut Musalle, et ostaa vaan tutusta risteyksestä, ettei tule kipeäksi huonolaatuisesta Ebestä. Joskus ahneet myyjät voivat lisätä ämpäriinsä kadulla vettä ja laimentavat näin keitoksensa ilman keittämistä.
Madamelta jäi munkkirinkilät paistamatta Vappuna. Vaikka osti uuden reikäkauhan Serrekundan torilta. Tämäkin keittiöväline väline valmistetaan kierrätetystä metalliromusta. Madamen Cokistölkit jatkojalostettuna. Madameahan kiehtoo varsinkin varren hienot koristeköynnökset. Musa oli lainannut edellisen reikäkauhan jollekkin naapurin rouvalle, mut ei enään muistanut kenelle. No meidän ympärillä on noita rouvia varmaan ainakin 30. Madamhan ei edes puolienkaan nimiä muista. Fatumata kuitenkin pyörtyi lattialle ja Jere juoksi meille. Jere pyysi Musaa äkkiä apuun. Madam on niin tottunut näihin yöllisiin ambulanssi kuljetuksiin. Yleensä kylläkin tulee puhelinsoitto. Nyt apua tarvittiin tien toisella puolella. Nuori äiti oli jo vuorokauden potenut kovaa hammassärkyä. Hänelle oltiin käyty ostamassa Marabou poppamiehen taikalääkettä. Fatumata oli juonut suoraan pullosta muutaman kulauksen ja ei ollut saanut apua särkyyn apua. Hammas ei myöskään ollut korjaantunut. Hiukan myöhemmin oli juonut koko pienen pullollisen. Sillä seurauksella, et verenpaineet olivat laskeneet ja pyörtyi lattialle kopsahtaen. Paikalla olleet olivat alkaneet itkemään, että nyt Fatumata kuoli. Samassa pihassa asuva Jere oli juossut paikalle ja yritti herätellä Fatumataa, mut hän ei vironnut. Ja niin Jere juoksi meille. Jere oli kylläkin tajunnut, ettei Fatumata ollut kuollut. Sairaalassa lääkäri kertoi Musalle, et taikalääke oli laskenut jo Fatumatan normaalistikkin alhaiset verenpaineet vieläkin alemmaksi ja siksi pyörtyi. Fatumata oli ollut myös syömättä ja juomatta hammaskivun vuoksi. Hänen painonsa on vain hiukan yli 40kg. Hänet nesteytettiin ja annettiin pari kipupiikkiä. Kun oli käynyt pissalla kaksi kertaa niin Musa sai tuoda hänet takaisin kotiin. Lääkäri painotti, et pitää juoda paljon vettä, et munuaiset puhdistuvat. Ja sanoi, ettei enään koskaan Fatumata saa juoda taikalääkettä. Madam jäi ihmettelemään miksei ohjattu menemään hammaslääkäriin hoidattamaan hampaansa.
Musa toi tuliaiseksi sairaalan kadulta ihmeellisen leivonnaisen. Munkki minkä sisällä oli muna. Madamhan syö aina munansa suolalla. Nyt oli kylläkin erikoinen maku kokemus yöllä. Makea munkki munalla. Ei mene jatkoon. Olis kadulla ollut myös myytävänä poppareita sokerilla, mut niistä Musa tiesi, et Madam syö vain poppareita suolalla. Madam on kylläkin syönyt kalapullan munalla ja se oli tajuttoman hyvää.

Kommentit

  1. Mä kanssa ihmettelin poppareita sokrulla.

    VastaaPoista
  2. Madam söi pienenä poppareita suklaalla. Myytiin ihan kaupassa Suomessa.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Madamen paluu Suomeen

Madamen näköinen Äitienpäivä Viikonloppu

Madam lensi Suomeen