Madam oletko onnellinen?

Tätä on Madamelta kysytty tällä viikolla useampaan kertaan. Madam rupesi oikein miettimään koko asiaa. Mitä on onnellisuus? Onko onnellisuus samaa, kuin tyytyväisyys? Eilen illalla Madam tuli onnelliseksi Iftar aterian mukana tulleesta pikkelssistä. Samaa pikkelssiä saanut viimeksi kauan aikaa sitten Dakarissa, Senegalissa.
Sanonta tie miehen sydämeen menee vatsan kautta pätee myös Madameen. Madam tuli myös äärettömän onnelliseksi tällä viikolla hyvin onnistuneista kasvispihveistä. Musa näytti ihmetellen YouTube videon, missä tehtiin kaalista ja porkkanasta Hampurilaispihvit. Madam yllätti myös itsensä ja teki kasvispihvit keskiyön rukouksen jälkeen syötäväksi. Madamea jännitti pysyykö pihvit kasassa pannulla useampaa kääntämis kertaa varten. Olihan tämä eka kerta, kun Madame näitä teki. Vinkkinä Madam voi antaa, et hiukan Gambialaista hunajaa taikinaan leikkaamaan chilin tulisuutta.
Erittäin onnelliseksi Madamen teki Madamen keskimmäinen poika, joka pisti Madamen tilille rahaa. Sanchabaan on avattu ostari mistä löytyy pankki, supermarketti alkoholituotteilla ja loistava leipomo.
Madam ja Musa tulee erittäin onnelliseksi, kun viikonloppuna Ramadan päättyy Koriteh juhliin. Id Al-Fitr päättää paastokuukausi Ramadan.
Lauantai on taas Gambiassa pyhäpäivä kaikki juhlivat Eid juhlaa. Madame ei panosta tänäkään vuonna pukuun ja asusteihin. Vaan käyttää nekin rahat, kun pääsee lomalle. Lomamatkasta Madam tulee erittäin onnelliseksi. Ja ihan kliseeksi muodostunut lause. Madam on elossa, terveenä ja onnellisen kiitollinen elämästä.
Gambiassa on reilun kuukauden ajan löytynyt kuolleita lintuja rannalta useammasta kylästä. Ne on laboratoriossa vahvistettu ensimmäisiksi lintuinfluenssa tapauksiksi Gambiassa. Tämä lintu oli parin korttelin päässä Madamen kodista. Madam tuli onnelliseksi, kun paikalle tuli nuori rouva, joka kertoi paikallisella kielellä esiteineille, ettei lintuun saa koskea paljain käsin. Ja lintu on haudattava tarpeeksi syvälle. Rouva oli nähnyt varoitukset uutisissa ja valisti nyt poikia.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Madamen paluu Suomeen

Madam ja syksy Suomessa

Madam Serrekundassa