Madam ja kuumaa ilmaa

Madamesta meinaa mehut lähteä. Ramada itsestään vie jo mehut Madamesta. Vuorokausi rytmi aivan sekaisin. Unta vain pätkissä ja ylensyöntiä öisin. Eilen Madam valmisti naapurin lapsille Iftar ateriaksi nakkeja ja ranskalaisia. Madam kehitteli myös oman version sipulikastikkeesta. Madam teki sen tomaattipohjaisena, kun se oikeasti tehdään öljy pohjaisena.
Madam teki myös itselleen ja Musalle oman nakkiranskalais annoksen.
Jälkkäriksi leipomosta kuppikakut. Musa ihmetteli miks Madam ei ole aikaisemmin tehnyt tätä tomaatti sipulikastiketta. Madamhan vasta nyt kehitteli sen. Madam lupasi kylläkin tehdä sitä seuraavaksi kanansiipien kanssa. Musan mukana tietenkin tuli lahja ruokia. Kalaa ja salaatteja. Niitä Madam ei jaksanut enään syödä. Perjantaina sää muuttui täydellisesti varjossakin asteita yli 42. Todella kuuma tuuli puhalsi Madamesta viimeisetkin mehut pihalle. Ilma oli enemmän, kuin tukala. Ihan kuin, joku olisi laittanut tuulettimen pyöriin löylyhuoneeseen. Madam jaksoi vain puhdistaa pesukoneen veden otto putken ja suodattimen hiekasta. Ja hiukan tiskata sisällä. Vasta alkuillasta Madam pystyi lähtemään leipomoon ja kauppaan.
Sunnuntaiksi on vielä luvattu lämpimämpää. Täällä on yölläkin nyt 27 astetta lämmintä ja ei tuule lainkaan. Tämä Lauantai on taas pyhäpäivä täällä. Sitä ei kylläkään huomaa muuten, kuin, et pankit ovat kiinni, kun ne vielä täällä on normaalisti auki Lauantaisin. Madam menee nyt vielä nukkumaan. Moskeijasta kuului juuri, et aurinko on noussut ja paasto alkoi. Ulkona on kylläkin vielä ihan hämärää. Pyykit on pesty ja ovat nyt kuivumassa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Madamen paluu Suomeen

Madam ja syksy Suomessa

Madam Serrekundassa