Madam ja syvä kunnioitus

Madam on yrittänyt paastota ja onnistunut siinä hyvin, kun ollut kotiympyröissä. Eilen vielä onnistui, kun Madam teki katselmuksen 5 ison Supermarketin kesken jalkaisin. Eilen myöskään ei ollut lämpötila näin korkea, kun tänään Maanantaina. Madamen katselmus Supermarketteihin oli kiinnostava. Mukaan ostoksia löytyi, joka kaupasta. Mikään näistä 5 kaupasta ei ollut halpa. Mut mikään näistä ei ollut myöskään erityisen kalliskaan jos vertaa näiden Superkattien kesken. Kasseihin päätyi erilaisia juustoja ja leipiä. Samoin erilaisia siivousaineita. Jos Madam, vaikka intoutuisi siivoamaan. Ei ainakaan ole nyt aineista kiinni. Vedestä kylläkin. Tänään myös ollut illasta ongelmaa sähköjen kanssa. Ovat räpsyneet ajoittain pois päältä. Onneksi katkokset eivät ole olleet pitkiä.
Madam mikä rakastaa hyviä juustoja ja viinejä ei olekkaan tänä vuonna ostanut Gambiassa juustoja. Eilen tuli ostettua Marokkolaista sulate juustoa, Espanjalaista Emmentaalia ja Goudaa. Sekä Libanonilaista Feta juustoa. Saksalaista täysjyvä tiiliskivi leipää. Intialaista raakapakaste Ciapattaa ja Gambialaista kauraleipää.
Iftar ateria koostuikin vahvasti juustoista, leivistä ja salaateista. Juusto on kylläkin niin kallista, ettei Madam pysty ostamaan sitä ensi kuussa, jossei Madamen firma aloita tuottamaan yllättäen. Madamen pitää varmaan hinnoitella konsultoiminenkin, että saa juustoa jatkossakin. Ja ennen, kuin kukaan innostuu kunnolla Madamella on kunnossa oleskelulupa ja myös työlupa Gambiassa. Tänään olikin ostoskierros Serrekundassa. Madam osti Emmin vuoteisiin uusia tekstiilejä
Tai siis osa niistä oli käytettyjä, mutta erittäin hyvä laatuisia. Myyjiä oli valtavasti liikenteessä. Enimmäkseen kylläkin Ramadan ruokaa. Kalaa, kanaa ja erilaisia pastoja ja tietenkin paljon kasviksia. Taateleita unohtamatta. Madam sai laiskanlinnaansa kaupanpäälliseksi irtopäälliset.
Madamella on syvä kunnioitus kaikkia, jotka paastoavat ja tekevät töitä täysillä. Paastoaminen yli 30 asteen lämmössä ei ole helppoa. Tänään näkyikin Kaupungilla useita ambulansseja hälytysajossa. Kävellen suoritettu Serrekundan ostoskierros päättyikin Madamen osalta siihen, et piti istahtaa hiukan jemmaan ja syödä pala vesimeloonia huoltoaseman pihassa koska silmissä rupesi hiukan mustenemaan. Madam on saanut ohjeet, kuinka tämä paaston keskeytys voidaan korjata ja korvata. Madam kun luuli olevansa hiukan sivummalla istumassa niin maantieltä kuului iloisesti Minna, pitkä aika, kun nähtiin viimeksi! Kerro Musalle terveiset! Madam nolona heilautti kättä ja pyyhkäisi vesimelonin nesteet suupielestä nolosti pois.
Tänään, kun Madam lunasti itselleensä paikan taksin takapenkiltä. Päätepysäkillä, kun kaikki muut olivat jo nousseet taksista niin kuski kysäisi vienkö sinut omalle portille saakka? Madam hiukan hämmentyneenä vastasi, ettei tarvitse. Poikkean viekä minimarketissa katsomassa onko uutta limskaa siellä. Jee Senegalista on tullut ihanaa ananas limskaa myös Madamen kodin nurkalle.

Kommentit

  1. Nauratti toi limskaa, kuulin Theresan äänen korvissani kun hän sanoo myös limska😆

    VastaaPoista
  2. Me puhutaankin Theresan kanssa Tamperetta!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Madamen paluu Suomeen

Madam ja syksy Suomessa

Madam Serrekundassa