Madam ja hiukan verhoja

Tällä viikolla ollut jo yli 14 astetta viileämpää, kuin toissa viikolla. Nyt on ollut myös pilvisiä aamuja. Madam herää yleensä auringon kanssa yhtä aikaa. Aurinko antaa energiaa ja voimaa Madamelle. Musa ei pidä kirkkaasta auringon paisteesta. Sen takia hän onkin jo toista vuotta pyytänyt, et kaikkiin ikkunoihin laitetaan verhot. Madam on tähän mennessä suostunut laittamaan vaan alakerran ulko-oveen kapan ja yhden sivuverhon. Ensi viikolla alkaa Ramada. Sitä silmällä pitäen ja sen päätösjuhlia varten Gambialaiset tekevät kaikenlaisia järjestelyitä. Meillekkin metallimies kävi poraamassa tekemiensä verhotankojen pidikkeet paikoilleensa. Nyt on meidän yläkerran makuuhuoneessa kolmesta ikkunasta yhdessä on yksi sivuverho, jonka Madam noustessaan voi vetää ikkunan eteen, et Musan silmään ei paista aurinko ja hän voi jatkaa uniaan. Alakertaan Madam asensi kaksi verhoa. ikkunoita alhaalla on kahdeksan. Verhot alakertaan matkasivat laivakontissa Hyvinkään Viinitilalta. Parisuhteessa täytyy välillä tehdä kompromissejä. Madam on taas aika tyytyväinen lopputulokseen. Talossame on 14 ikkunaa. Verhoja laitettiin kolme kappaletta.
Madam on tällä viikolla kyläillyt useammassakin Gambialaisessa kodissa. Yhteistä kaikille näille kodeille on, et kodit ovat erittäin siistejä. Ja verhot peittävät kaikki ikkunat. Myös kaikissa ovissa on verhot edessä. Joissakin kodeissa verhot peittävät myös pelkkiä seiniä. Huonekorkeus on myös joissakin kodeissa 20cm matalampi kuin yleensä Suomalaisissa kodeissa.
Tässä saviruukussa pysyy juomavesi hyvin viileänä. Perinteisen tavan mukaan, kaikki juovat samasta kupista.
Nämä linnunpesät ovat kuitenkin Madamen mielestä upeimmat arkkitehtoonisimmat luomukset. Kaksi pesää oli pudonnut Moringapuusta hiekkakasaan. Madamen villiveikkaus olisi ehkä, jonkun kehrääjä linnunpesiä.
Madam ja Musa käyvät mielellään ostamassa Sanchapan leipomosta viikon herkku uutuudet. Banaani kakku oli tehty tuoreista banaaneista, kun yleensä täällä käytetään esanssia. Kuppikakut olivat taivaallisia. Niitä oli uutuutena kuutta eri makua.
Jos jatkamme herkkujen syömistä, emme mahdu meidän pikkuautoon.
Tai ainakaan vaatteisiimme.
Peace and Love.

Kommentit

  1. Kiva lukee, täällä aamu kahdeksalta, lunta sataa. Meilläkin ramadan alkoi, minä kyllä syön kun en ole muslimi. Jotenkin säälittää katsoa tuota nääntyvältä näyttävää miestä, varsinkin ekoina päivinä näyttää kärsivältä. No, mä lähden ensi viikolla kuntoutukseen niin en oo katsomassa.
    Toinen asia mikä harmittaa on se että pääsiäinen paastoa, silloin olis kiva laittaa jotain hyvää ja toki voi mutta pitäisi syödä auringonlaskun jälkeen.
    Näitä mietin täällä.

    VastaaPoista
  2. Kiitos, kommentista. Meillä ei ole vielä alkanut Ramada.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Madamen paluu Suomeen

Madam ja osta jotain kivaa itsellesi

Madam ja syksy Suomessa