Madam ja allaspäivä

Madam on kovasti taas raatanut. Oikeasti vain peppulihakset ovat kasvaneet tai ainakin puutuneet. Gambian virastoissa asioiminen on aikaa vievää puuhaa. Ja vielä oikean viraston löytäminen on haastavaa. Ei todellakaan voi käyttää google mapsia tähän touhuun. Alkuvuodesta maksettiin kodin tontti ja kiinteistövero. Nyt käytiin maksamassa pelkästään Kartongin tonttien veroja. Tai siis oltaisiin maksettu jos olis virastossa sähköä ja nettiä. Tämä sama ongelma on myös Gambian sairaaloissa. Tällä viikolla Musa todisti isossa sairaalassa sähkökatkon aikana, et generaattoristakin loppui leikkauksen aikana polttoaine. Onneksi sairaalassa oli mies saattajana jolla oli autossa 20 litran kanisteri polttoainetta ja hän juoksi autosta hakemaan kanisterin. Kerrottaneen vielä, et mies ei tuntenut leikkauksessa olevaa potilasta! Vihdoin virastossa toimi netti yhteys ja sähkö. Saatiin kaikkiin Kartongin tonttipapereihin hienot printatut omilla nimillämme olevat kuitit. Tunti meni siihenkin odottamiseen ja me oltiin viraston ainoat asiakkaat.
Madam oli tehnyt ystävän kanssa tärskyt uima-altaalle. Suomalais-Gambialainen pariskunta oli viime syksynä ottanut haltuunsa Bijillon Afro Garden Hotellin. Paikka oli päässyt rapistumaan edellisten omistajien hallussa ja korona oli vielä pahentanut asiaa. Puolessa vuodessa uudet omistajat olivat luoneet omilla visioillaan harmoonisen kokonaisuuden.
Hotellilla on siistejä isoja perhehuoneistoja ja pariskunnille yhden makuuhuoneen huoneistoja. Huoneistot ovat pyöreitä taloja, joka on vanhaa Gambialaista rakentamistyyliä nykyaikaisin kriteerein. Huoneistot ovat valoisia, korkeita, siistejä ja pitävät sisälläänsä myös mahdollisuuden pieneen omien ruokien valmistamisen. Asuntoja vuokrataan myös pitempi aikaiseen asumiseen. Kannatta kysyä tarjousta.
Puutarhassa patsasteli myös Riikinkukko pariskunta. Madam makasi allas alueella tyytyväisenä ystävättärensä kanssa ja nautti ihanasta rauhasta puutarhassa. Ystävällinen henkilökunta oli heti valmis töihin, kun vaan Madam hiukan heilutti kättä. Afro Garden Hotellissa on saatavana joka päivä Gambialaista ruokaa. Ja tietenkin Kansainvälinen menu ruokineen ja juomineen. Madamella on allergioita niin kokki tuli ystävällisesti itse allasalueelle paikalle ja kertoi päivän annoksesta. Madamelle ei sovi palmuöljy. Kokkinainen ymmärsi heti allergian ja Madam sai mahtavan maukkaan Benanchin aterian kanalla. Aterian olis saanut myös valita kalalla. Benanchin oli luotu täydellisesti. Kiitos upealle kokille. Hän oli valmistunut Gambian Hotelli ja Ravintola koulusta ja annoksesta huokui kokin suuri arvostus ruokaa kohtaan.
Ihana rentouttava allaspäivä tuli vietettyä juuri niin hyvässä seurassa mitä Madam tarvitsi. Kiitos myös Aijalle, joka pitää Facebookissa ryhmää Kontti Gambiaan. Madamen tärkeät arteet ja hyväntekeväisyys tavarat matkaavat Aijan konteissa Gambian kotiin.
Aikuiset naiset tarvitsevat joskus täydellisen päivän irtiotolle uima-altaalla. Ja aina pitää kannattaa Suomalaisia yrittäjiä Gambiassa, koska bisnes ei todellakaan ole helppoa, vaikka olisi Gambilainen puoliso.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Madamen paluu Suomeen

Madam ja osta jotain kivaa itsellesi

Madam ja syksy Suomessa