Madam ja vuoden tärkein päivä

Madam viettää syntymäpäiviä 20. Helmikuuta. Madam on halunnut kaikki vuoden tärkeimmät Juhlat samalle päivälle, Hääpäivästä lähtien. Madam oli ajatellut ensin pitää kunnon bileet. Pitkästä aikaan. Laivakontti saapui kuitenkin niin paljon myöhässä satamaan, et kaikki tykötarpeet ovat vieläkin kontissa satamassa.
Musa toi eilen maalta ihanaa suolattua kuivalihaa. Söin viime vuonna täällä ekaa kertaa kuivalihaa. Sitä ei oltu suolattu. Mikä kummastutti Madamea. Nyt tämä suolattu kuivaliha on täydellistä. Jälkkäriksi ajattelimme mennä Pyhäpäivän kunniaksi pyörimään Tropican ostoskeskukseen. Tämä paikka avattiin viime vuonna, mut olemme kai olleet liian kiireisiä, et vasta tänään pääsimme oikein sisälle saakka. Tropican onkin ainut ostari koko maassa. Musa valitsi meille Kinuskikakkua.
Madamelle tuli Kuningas idea. Musa tarvitsee silmänpohjan kuvaukset ja näön tarkastuksen. Optikkoliike oli avoinna , vaikka on Pyhäpäivä. Madam joutuikin sit oikein kunnolla puhuttaan, et Musa suostui tutkimuksiin. Onneksi mukava henkilökunta auttoi. Musan luottamus Gambian lääketieteelliseen osaamiseen on nolla. Madam joutui kertomaan, et on huomannut Musan pitkillä automatkoilla siristävän silmiä ja ajoasento on muuttunut lähemmäksi rattia. Madamen havainto oli oikea. Silmänpohjat ovat kunnossa. Musa tarvitsee lasit autolla ajamiseen ja lukemiseen. Muutos on iän tuomaa ongelmaa. Musa ei halunnut optikon suosittelemia kaksteholaseja vaan valitsi kahdet erilliset lasit.
Madam sai Diorilta syntypäivä onnittelut. Madamhan ei lähde mihinkään ilman Diorin huulikiiltoa. Ei edes kuntosalille.
Madam ja ihana vuoden tärkein päivä. Kanapasteijoita iltapalaksi Madamen toiveena.

Kommentit

  1. Kuvat laseista...teetkö kanapasteijat itse?

    VastaaPoista
  2. Kanapasteijat ostetaan pinkistä peltikopista. Olen nähnyt vain siellä niitä myytävän. Lihapasteijoita ja kalapasteijoita löytyy kaikkialta.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Madamen paluu Suomeen

Madam ja syksy Suomessa

Madam Serrekundassa