Madam ja Senegambia

Madam harvemmin käy Senegambiassa. Sinne on vain 15 minuutin matka kävellen Madamen kotoa. Senegambia on Gambian turistikeskittymä baareineen. Madamen pojat antoivat sille aikoinaan nimityksen Grayzylandia. Nimi kuvaa sitä edelleen hyvin ilta ja yöaikaan.
Senegambia Hotellissa on joka päivä puolenpäivän aikaan Korppikotkien syöttäminen. Samalla lintuopas kertoo niiden elämästä.
Korppikotkat ovat päiväpetolintuja. Ja perinteisesti haaskansyöjiä. Tästäkin lintulajista on tulossa uhanalainen vähenemässä määrin.
Aikuinen Korppikotka on noin 7kg painoinen ja siipien kärkiväli on keskimäärin 250cm. Näin siis täällä elävät Korppikotkat. Madam on kuullut tarinan täällä, jossa Korppikotka nappasi mukaansa vauvan. Madam itse on nähnyt kuinka nopeasti tapahtuu, kun Korppikotka nappaa pihasta kananpojan ja lentää tiehensä kananpoika nokassa.
Nämä Korppikotkat söivät ensin lintuoppaan tarjoamat raa-at lihanpalat. Kävivät juomassa, jonka jälkeen kylpivät. Kuvassa kuivattelevat siipiäänsä auringossa. Madam näki Hotellin alueella toista kymmentä eri lintulajia, kun istuskeli ennen lintuoppaan tuloa.
l0aIwWVpxQL4wPmf3z8F3XlafGslXXttgUn3oI6N9miuAQf3tp0vnyqBrRu5XjpuKRY01MNno05se8LswYvM9NSsiwImH6yeDUz3yxWihxufoOC7JlcOl0aTdE/s320/IMG_20230218_132644.jpg"/>
Madam tapasi myös metrin mittaisen Varaanin.
Varaani voi kasvaa jopa kolmen metrin pituiseksi. Senegambian risteys on nyt tietyömaana. Bertil Highwayn tietyö on nyt juuri menossa Senegambian kohdalla puut, parkkipaikat ja jotkut rakennukset joutuvat väistymään tien edestä. Kuvassa Senegambian Stop Step apteekkirakennus. Tai siis mitä siitä on enään jäljellä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Madamen paluu Suomeen

Madam ja syksy Suomessa

Madam Serrekundassa