Madam ja kalastus

Madam rakastaa syödä kalaa ja muitakin meren eläviä. Kalapullat ovat Madamen suurinta herkkua. Voisi melkein sanoa, et päihittää lihapullat. Madam muistaa hyvin vuoden 2006 Saniyanin poliisiasemalla syödyt ekat kalapullat. Madam joutui vielä syömään poliisin kehoituksesta poliisimiesten kanssa samasta lattialla olevasta peltisestä vadista. Ne kalapullat olivat taivaallisia.
Gambiassa on 5 isompaa kalasatamaa. Isoin niistä on Tanjeh. Kalojen savustaminen on muutakin, kuin ruuaksi valmistus. Se on myös kautta historian ollut keino millä kala säilyy pidempään. Samoin, kun kalan kuivaus. Kumpikin tapa tehdään tehdään täällä ilman suolaa. Madam jaksaa aina sitä ihmetellä.
7OaOROhSVcq6RxGI2smST06Pay0wso8k82ixz175_gllnN81dgOeE2ny50e6f1vQPbQD5FnudlcwimZGWYgb4MV7Q0OgnSgqCAJMq3js/s320/IMG_20230209_144133.jpg"/>
Madam ei ole vielä tähän ikään oppinut perkaamaan kalaa. Se käy niin kätevästi ammattilaisilta.
Halvimman kalastusveneen saa 80000 dalasilla ja isommat voivat maksaa yli 300 000 dalasia. Päälle tulee vielä koristemaalaus, perämoottori, verkot ja muut tykötarpeet.
Niinkuin kaikkialla maailmassa ruuan hinta on noussut myös täällä valtavasti ja nousee edelleen. Perinteisesti aviomies antaa aamuisin vaimolle kalarahan, joka suomessa voisi olla toriraha nimellä.150 dalasia riitti arkiruokaan ennen isommassakin perheessä torilla. Nykyään ei riitä edes 300 dalasia.
Madam kävelee Supermarkettiin katsoon olisko pakastimessa kalafilettä mihin dalasit riittäisi. Vihannekset voi sit mennä torille tinkaamaan.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Madamen paluu Suomeen

Madam ja syksy Suomessa

Madam Serrekundassa