Madam ja Harmattan

Tänäänkin vielä Harmattan kiusaa Madamea. Harmattan on Länsi-Afrikassa esiintyvä Pasaatituulen nimitys. Saharan Etelä osasta saakka nousevaa hiekkaa ja pölyä. Toissa päivänä koko taivas oli Harmattanin peitossa täällä Gambiassa. Madam on jo aikaisemminkin kuvaillut Gambiaa jättisuureksi kissanhiekkalaatikoksi. Tähän, kun vielä lisätään kilometrin päässä olevasta valtavasta tietyömaasta niin hiekkaa on todella paljon ilmassa. Ja todellakin sitä on kaikkialla. Terveysministeriö kehoitti ihmisiä pysymään kotona. Käyttämään maskeja jne. Katukuvassa iltaisin ei ole ihmisiä niin paljon, kuin normaalisti, mut se johtuu viileydestä. Madamen silmiä hiukan kirvelee. Onneksi on hyviä silmätippoja.
Madam lähti seuraneidiksi ystävän puvun sovitukseen ompelijalle. Ennen sitä valmistui Tomaattikeitto. Madam laittoi pitkähihaisen paidan ulos. Paikallisilla oli toppatakkeja. Madamen Tomaattikeitto lämmitti myös kivasti, kun siinä oli Jalopenoa tavallisen chilin lisäksi.
Madam on syönyt myös kaksi kertaa tänä vuonna Lehmänjalkakeittoa. Nimi ei ole houkutteleva. Musa toi sitä ensimmäisen kerran Tammikuussa ja kehoitti maistamaan. Kannatti maistaa nyt Madam on Lehmänjalkasopan ystävä.
Pepe Soup ei Madamen mielestä ole oikea soppa. Pikemminkin kastike. Hyvää myöskin. Madamen maha on nyt ihan täynnä. Kiitos!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Madamen paluu Suomeen

Madam ja syksy Suomessa

Madam Serrekundassa